30.2 C
Poreč
Subota, 11 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Prva liga rukometašica. Uz dobru igru, poraz: Bjelovar – Umag 33:28

Prva liga rukometašica. Uz dobru igru, poraz: Bjelovar – Umag 33:28

U trenutačnim okolnostima očekivati više od umaške ekipe protiv trećeplasiranih Bjelovarki bilo je neprimjereno. Časno su Ana Jajčević i suigračice odigrale ovu utakmicu i u slijedećem nastupu trebati će iskoristi priliku za osvajanje spasonosnih bodova protiv varaždinske Koke.

Iz prvog su napada Umažanke došle do početne prednosti, a domaće igračice mini-serijom ostvaruju preokret za vodstvo 3:1. Nije to obeshrabrilo ekipu gošći koje su bivale u zaostatku od tri-četiri gola (4:8) poslije 14 minuta igre. To se najbolje vidjelo u pet narednih akcija kad su neočekivanim nizom od pet golova, u isto toliko minuta načinile obrat i po drugi put povele (9:8). Do kraja prvog poluvremena se igralo – gol za gol, a odmor su s minimalnim prednošću otišle Bjelovarčanke (14:13).

U prvoj polovici nastavka uspijevale su se Umažanke „držati“ na dva-tri gola zaostatka, ali unatoč veoma dobroj igri, posebice u napadu  nisu uspjele ostvariti novi rezultatski preokret? Iz jed(i)nog razloga što je domaća golmanica Pokopec brani i moguće, a još više i nemoguće. Upravo njoj zahvaljujući i njenim odličnim obranama (18) koliko je imala posebice u drugom poluvremenu bodovi su ostali u Bjelovaru, odnosno pripali njenoj ekipi. Nije nevažno reći da su tijekom ove utakmice Umažanke igrale osam minuta s igračicom manje. (iV)

 

NAJČITANIJE