Na Općinskom sudu u Puli jučer je, održano pripremno ročište u tužbi koju je gradonačelnik Pule Boris Miletić pokrenuo protiv Bruna Langera zbog navoda u intervjuu pod naslovom „Svi dobri IDS-ovci su ili mrtvi ili bivši“. Suđenje će se održati pred sutkinjom Mirnom Mačešić Biscuoli.

Ovo dugoočekivano sučeljavanje: gradonačelnik Miletić vs. roker Langer održat će se na idućem ročištu koje će naknadno zakazati spomenuta sutkinja.

Jučer na pripremnom ročištu sutkinja nije udovoljila zahtjevu obrane za psihijatrijskim vještačenjem Miletića, jer navodno on nema nikakvu dijagnozu ni terapiju zbog, duševnih boli i zbog povrijeđenog ugleda, dostojanstva, časti, dobroga glasa i imena, kako to navodi u tužbi.

Sutkinja je navela kako može po slobodnoj procjeni i bez vještačenja, utvrditi postoje li ikakve duševne patnje i boli te ukoliko iste postoje, koliko su teške.

No prihvaćeni su svjedoci obrane za navode da gradonačelnik loše vodi Pulu. Prema prijedlogu obrane, svjedoci bi trebali biti redom: gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, vijećnica i predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović, vijećnik HDZ-a Petar Čurić, Damir Kajin, predsjednik Gradskog vijeća Umaga Jurica Šiljeg uz još neke vijećnike.

O tome kako je Miletić loše vodio kafić u Puli trebala bi svjedočiti njegova bivša djevojka i njezini roditelji. Tu se povukla i paralela: Kako Miletić može voditi Grad kad nije znao voditi kafić?

Naime, Miletić smatra da mu je povrijeđena zaštita privatnosti, a prema Zakonu o medijima i pravo osobnosti prema Zakonu o obveznim odnosima pa od Langera traži naknadu štete tužbom.