26 C
Poreč
Petak, 3 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Radin osudio 'medijsku predstavu i teatralno privođenje' bivših čelnika brodogradilišta Uljanik

Radin osudio ‘medijsku predstavu i teatralno privođenje’ bivših čelnika brodogradilišta Uljanik

U ime Kluba zastupnika nacionalnih manjina Radin je istaknuo da svatko tko se sumnjiči za nelegalne radnje mora biti istražen, ali je osudio medijsku predstavu.

“Nagledao sam se medijskih predstava koje se zasnivaju na privođenju mafijaša ali nijedna nije bila toliko repetitivna i manifestna, uperena na dignitet osumnjičenih kao one u Puli i Rijeci. To je bila predstava i poruka je da su već osuđeni”, kazao je.

Krajnje arogantnom ocijenio je vijest da će biti uhapšeni i sindikalci. “Ne simpatiziram posebno menadžment Uljanika, no nemojte podcjenjivati radnike, nemojte podcjenjivati radničku Pulu i radničku Rijeku”, poručio je.

Marija Alfirev ( Klub SDP-a) podsjetila je tijekom slobodnog iznošenja stajališta na skorašnji Svjetski dan svjesnosti o autizmu kritizirajući Vladu da ništa nije učinila za rješavanje problema osoba s autizmom.

“Osobe s autizmom su na ‘marginama margina’, a tako je zbog nečinjenja Vlade iz čega proizlaze posljedice kašnjenja u dijagnostici, kašnjenja u sustavu rane intervencije i stvaranju sustava za odrasle osobe”, kazala je Alfirev.

Premijera Andreja Plenkovića prozvala je jer nije uspostavljen sustav za ranu intervenciju, ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadu Murganić jer nisu odvojene odrasle osobe iz centara za autizam, a ministricu regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijelu Žalac jer nisu iskorišteni EU fondovi za unapređenje sustava.

Miro Bulj (Most) pozvao je pak tijekom iznošenja stajališta saborske zastupnike i premijera Plenkovića i sve ministre da se uključe u akciju prikupljanja novaca za liječenje teško bolesne djevojčice Mile Rončević u SAD-u.

Izvor: direktno.hr

Foto: faH

NAJČITANIJE