14.3 C
Poreč
Nedjelja, 25 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Radio FM Rovinj bestijalno vrijeđao Pernara! Paola Baričević spominjala i vlastitu bebu...

Radio FM Rovinj bestijalno vrijeđao Pernara! Paola Baričević spominjala i vlastitu bebu prilikom ispada

(Paola Baričević/Foto: Facebook)

Novinarka Radija FM Rovinj Paola Baričević bestijalno je izvrijeđala saborskog zastupnika Ivana Pernara putem Facebook stranice Radio FM Rovinj. Osim što je prekršila novinarsku etiku i teško povrijedila dostojanstvo Ivana Pernara, koristila se nadriliječničkom metodom uspostavljanja medicinske dijagnoze nazivajući ga ”psihijatrijskim slučajem” te je uspoređivala i vlastitu bebu s njime kako bi naštetila njegovom ugledu. Novinarka Paola Baričević se osvrnula na nedavno skandalozno iznošenje Ivana Pernara iz Sabora sljedećim riječima:

Rendgen: Poremećaj u Saboru: Ovaj Pernar se baš voli nositi. Stvarno je razmažen. Već su ga toliko puta iznijeli iz Sabornice, da je to prešlo svaku moguću mjeru. Drugi bi se isto možda nosili, ali nitko živ ne može doći na red. Malo sam istraživala i može biti da ovaj razmaženi saborski zastupnik ima neki poremećaj. Čitam da se to zove ‘odrasle bebe’. Hodaju naokolo o pelenama, cuclaju dude, palac u usta, nešto kmeču i ‘oće da im se tepa.Pomislila sam da bi to moglo biti to!Ako sam u pravu možemo Ivana Pernara izliječiti. Jer znate i sami da je i mališane teško nositi. Evo, moja ima tek 12 kila, a mene bole leđa, sve me štrcne u križima kad je dižem da bolje vidi svijet oko sebe. Ne mogu ni zamisliti kako je ovima koji moraju nositi Pernara. Slobodnom procjenom, rekla bih da teži oko 80 kila, ne više. Iako saborski meni ne košta više od 10 kuna, čini se da je Pernar beba koja jede kao ptičica. Na sreću ovih što ga moraju po Saboru nosat. A i oni, već su se trebali naviknuti da Pernar svako malo traži više pažnje pa umjesto što u Sabor dolaze kao kakva gospoda, u krutim odjelima i štirkanim košuljama, trebali bi prilagoditi obleku. Makar da stave trenirku kakvu, tamnu po mogućnosti jer ako Pernar k tome i slini i bljucka, ‘ko će dukserice stalno prati? A na noge bi trebali staviti nešto komotno. Pamučne patike ili krokse, čisto da si olakšaju.Ivan Pernar.. beba naša. Zjenica oka našega. Majko mila, u tom Hrvatskom saboru dostojanstvenosti nikada.”

(Napomena: Tekst je namjerno prenesen bez lektorske intervencije)

 

Razlog vrijeđanja?

Radio FM Rovinj ima sklopljene poslovne Ugovore s Gradom Rovinjom kojim upravlja IDS, a Živi zid u Istri je u porastu i kao takav je prijetnja IDS-ovoj političkoj snazi, stoga su upitni razlozi zlouporabe medijskog prostora Radija FM Rovinj.

Zbog slučaja bestijalnog vrijeđanja Ivana Pernara prilikom kojeg je Paola Baričević spominjala i vlastitu bebu može se očekivati i reakcija HND-ovog Novinarskog vijeća časti.

Suvlasnik Radija FM Rovinj je Igor Franković, ujedno i suvlasnik portala ”istrain.hr” koji piše o političkoj stranci IDS izrazito promotivno, a urednica tog portala je Paola Baričević.

(Igor Franković/Foto: Facebook)

(D.K.)

NAJČITANIJE