22.6 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNORanjena Italija šalje pomoć unesrećenom Zagrebu

Ranjena Italija šalje pomoć unesrećenom Zagrebu

Iz regije Furlanija-Julijska krajina stiže 30 šatora, a dolaze i vojnici, pripadnici civilne zaštite te vatrogasac koji zna hrvatski

Italija je sinoć poslala pomoć Hrvatskoj koja je, nakon snažnog nedjeljnog potresa, aktivirala Mehanizam EU-a za civilnu zaštitu. Iz regije Furlanija-Julijska krajina put Zagreba poslano je 30 šatora u koje se može smjestiti 250 kreveta.

– Usred smo zdravstvene krize i proživljavamo teške trenutke zbog epidemije novog koronavirusa, ali to ne znači da ne možemo pružiti ruku onima kojima je pomoć potrebna. I sami znamo koliko nam je bila važna tehnička i logistička potpora u trenucima krize i spremni smo odraditi svoj dio – kazao je jučer, između ostalog, zamjenik guvernera zadužen za civilnu zaštitu Riccardo Riccardi. On je još u nedjelju ujutro kontaktirao hrvatske lokalne vlasti kako bi ponudio pomoć.

Opremu dovozi pet vojnih i jedno vozilo civilne zaštite. Uz pripadnike vojske, na put je krenuo i vatrogasac iz Trsta koji govori hrvatski i dužnosnik iz Palmanove koji zna engleski, objavljeno je jučer, prenosi Večernji list.

Foto: Antena Zadar

NAJČITANIJE