4.7 C
Poreč
Petak, 4 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO RASPUDIĆ: "Kako može neurokirurg Beroš biti kvalificiraniji od imunologa Sladoljeva?”

RASPUDIĆ: “Kako može neurokirurg Beroš biti kvalificiraniji od imunologa Sladoljeva?”

Saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić, slaže s izjavom predsjednika Zorana Milanovića, koji smatra da treba regulirati pravni status Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Problem je pravni status Stožera, to je prvo potegnuo predsjednik Milanović, budući da živimo u izvanrednoj situaciji gdje nam se odlučuje kako ćemo se kretati, hoćemo li što nositi na licu, smijemo li održavati svadbe ili slično. Stožer se pravno nalazi u zrakopraznom prostoru, mislim da je na početku bio preprisutan u javnom prostoru, gdje nije trebala biti svaki dan pressica Stožera, a onda u svim dnevnicima netko od njegovih članova. Svaka inflacija dovodi do devalvacije”, rekao je Raspudić.

Istaknuo je i problem javnog radiotelevizijskog servisa, za koji kaže da ne nudi javnu raspravu. “U nedostatku javne rasprave doći će do izražavanja mišljenja na trgovima i ulicama, a to je podložno manipulaciji. Ja želim na HTV-u vidjeti i doktora Sladoljeva. Kako može neurokirurg Beroš biti kvalificiraniji od imunologa Sladoljeva?”, upitao je Raspudić.

Kazao  je kako se slaže s predsjednikom Milanovićem, kad kaže da je vrlo nejasno što je obveza, što preporuka, a što nečiji individualni izbor ili procjena kako će se ponašati te da to treba jasno normirati i dati mu pravno utemeljenje.

Izvor: Paraf.hr 

Foto: Screenshot

NAJČITANIJE