22.2 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOReakcija Damira Kajina na pressicu IDS-a: ''Što DORH radi? Odgovor je ništa''

Reakcija Damira Kajina na pressicu IDS-a: ”Što DORH radi? Odgovor je ništa”

Konferencija za novinare koju je sazvao predsjednik IDS-a Boris Miletić, nakon što je država zatražila natrag zemljište za koje je gradovima i općinama dala suglasnost da budu pravni slijednici imovine koja je bila upisana kao društveno vlasništvo, izazvala je oštru reakciju bivšeg predsjednika IDS-a i dugogodišnjeg saborskog zastupnika Damira Kajina. Kajinovu reakciju prenosimo u cijelosti.

IDS-OVI GRADONAČELNICI OŠTRO KRITIZIRALI DRŽAVU ZBOG UZIMANJA ZEMLJIŠTA

I kad god mislim da će nešto pošteno i pametno reći, mislim si, baš su se pravi našli… Koji licemjeri. Međutim, u Istri ništa novo.

Tek kada Miletić i društvo progovore kako su vodeći IDS-ovci kupovali hektari svete istarske zemlje za 1-2 kn po mč, imat će pravo prozivati i vlast koja je loša. Tek kada progovore kako su se dodjeljivali kompleksi od čak 230 ha obiteljima vodećih IDS-ovaca, mogu govoriti i o šumama.

Što DORH radi? Istra je 70-tih imala cca 170 000 ha poljoprivrednog zemljišta. Na današnji dan ispod 30 000 ha. Gdje je i kod koga nestalo to zemljište? Još 4 god. ove vlasti i Istra će pasti na manje od 20 000 ha poljoprivrednog zemljišta.

Žalosno je da je to nekada bila imovina “protjeranih” Istrijana. Žalosno je i da država upravlja šumama, ali kada vidim kako su se moja braća iz IDS-a obogatila pretvarajući javno u privatno, trgujući svetom istarskom zemljom dođe me da još jednom pitam: “što DORH radi”? Odgovor je ništa, već njihovi bivši tužitelji, a danas odvjetnici zastupaju neke od onih koji su u tome sudjelovali.”, napisao je Kajin.

 

Foto: Slobodna Dalmacija

 

 

NAJČITANIJE