25.5 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Rekonstrukcijom stare kino dvorane Novigrad će dobit moderni multimedijalni centar

Rekonstrukcijom stare kino dvorane Novigrad će dobit moderni multimedijalni centar

U roku od šest mjeseci Novigrad će «dobiti» moderni multimedijalan, kulturno, društveni centar. Nakon što je početkom ove godine javnim natječajem izabrana tvrtka i potpisan ugovor o izvođenju radova, zagrebačka tvrtka Kamgrad d.o.o, «ušla» je u gradilište i otvoren im je prostor za početak radova na rekonstrukciji objekta novigradskog kina.

Uvođenju u gradilište prisustvovali su gradonačelnik Novigrada Anteo Milos sa suradnicima, direktor tvrtke Kamgrad d.o.o.  Domagoj Kamenski, autor glavnog i arhitektonskog projekta rekonstrukcije novigradskog kina Idis Turato te predstavnici pazinskog Učka konzaltinga, koji će obavljati stručni.

Vrijednost radova je 12,75 milijuna kuna s PDV-om a ugovorom su obuhvaćeni građevinski radovi na rekonstrukciji i dogradnji prostora nekadašnje kino dvorane a u tijeku je nabava rasvjetne opreme, instalacija sustava grijanja, hlađenja i ventilacije u vrijednosti nešto više od milijun kuna. Predstoji i nabava potrebnog namještaja i multimedijalne opreme.

Zbog potrebe rekonstrukcije zgrade nekadašnjeg kina, u proračunu Novigrada za ovu godinu osigurano je 14 milijuna kuna. Kako bi novi multikulturalni objekt u Novigradu bio maksimalno korišten Novigrad je početkom ove godine osnovao Centar za manifestacije i kulturu, koji će se baviti organiziranjem sadržaja iz  kulture i zabave a građanima će nuditi i događanja u novom modernom multimedijalnom centru u kojima će Cittanovezi i njihovi gosti uživati.

Sve smo bliži realizaciji projekta na kojem dugo radimo. Pripremili smo projekt koji ide u smjeru suvremenog, multimedijalnog, kulturnog i društvenog prostora, koji će u budućnosti generacijama Novigrađana pružiti mogućnost bavljenja i nekim novim oblicima kulture i društvenih aktivnosti. Budući je u pitanju rekonstrukcija objekta i javnog prostora u gradu za koji su mnoge generacije Novigrađana i sentimentalno vezane s nestrpljenjem očekujemo da novouređeni prostor multimedijalnog centra otvori svoja vrata, rekao je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos po otvaranju gradilišta . (iV)

« 1 od 4 »

NAJČITANIJE