10.2 C
Poreč
Četvrtak, 20 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica KULTURA RINI.ME prema tržištu rada - podrška pri zapošljavanju

RINI.ME prema tržištu rada – podrška pri zapošljavanju

U današnjem galopirajućem tempu života, velikoj konkurenciji na tržištu rada i sve većem odljevu mladih radnih snaga, ne možemo dovoljno naglasiti važnost cjeloživotnog učenja, kontinuiranog stjecanja novih vještina i kompetencija te obavezu ulaganja u vlastitu zapošljivost. Diopter – otvoreno učilište razvilo je ideju o umrežavanju ljudi i njihovih vještina na području Istarske županije. U suradnji s partnerima Pučko otvoreno učilište Labin, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Ekonomska škola Pula, Udruga ZUM i Institut za razvoj tržišta rada, od 14. svibnja 2018. godine, provodimo projekt „Istarska mreža znanja“ čiji je glavni cilj unaprjeđenje lokalnog tržišta rada i razvoj zapošljivosti 42 korisnika projekta kroz suvremene modele podrške u obliku klubova podrške pri zapošljavanju i inovativnih obrazovnih programa u skladu s mjerama Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije, prenosi RegionalExpress.

Klubovi podrške pri zapošljavanju održani su dosad u trima istarskim gradovima, u Labinu, Umagu i Puli, a zadovoljni su polaznici Kluba visokom ocjenom potvrdili kvalitetu i korist Kluba, tvrdi ravnateljica Dioptera, Maja Milevoj. Mnogi su polaznici zaključili da je prava šteta da takvih prilika nema redovitije na tržištu rada stoga ćemo održati posljednji Klub u Puli u studenom 2019. godine.

Sve do 8. studenog 2019. otvorene su prijave za zadnji Klub u Puli, koji će se održati u Diopteru. Aktivnosti Kluba, i programi obrazovanja, namijenjene su nezaposlenim osobama, i to mladima do 29 godina, zatim ženama (svih dobi) i osobama s invaliditetom. Aktivnosti Kluba su besplatne za navedene skupine.

Maja Milevoj ističe da Diopter ima prilagođen ulaz u učilište za osobe s invaliditetom stoga nema prepreka za sudjelovanje u Klubu gdje će polaznici u opuštenoj radnoj atmosferi, u obliku zajedničkih i individualnih susreta, razraditi strategiju, oblikovati karijerne ciljeve te izbrusiti svoje vještine predstavljanja poslodavcu.

Cilj Kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub će se odviti kroz niz grupnih i individualnih susreta, maksimalno se prilagođavajući interesima i potrebama polaznika ne bismo li tako potaknuli obavezu ulaganju u vlastitu zapošljivost, profesionalni razvoj, a samim time i vlastitu budućnost.

Kroz Klub razgovarat ćemo o važnim alatima poput životopisa, molbi za posao, intervjua s poslodavcem i kanalima traženja posla. Osim toga, obuhvatit ćemo vrlo važne teme za izgradnju kvalitetnog nastupa pred poslodavcem, poput komunikacijskih vještina, definiranja karijernih ciljeva te upravljanja vremenom na radnom mjestu.

Budući da je broj mjesta ograničen, pozivamo Vas da si osigurate mjesto prijavom na obrazac (kliknite OVDJE).

Za dodatna pitanja, slobodno nam se obratite na mail venita.muzek@irtr.hr  ili telefon 099 593 6595.

Projekt se financira u sklopu poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. Vrijednost projekta je 994.350,36 kn i u 100%-tnom iznosu je financiran od strane Europske unije, iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?