30.2 C
Poreč
Subota, 11 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Robert Lisjak: "Dižem pršute i tako se spremam za prvenstvo."

Robert Lisjak: “Dižem pršute i tako se spremam za prvenstvo.”

Križevački gore list Robert Lisjak (41) prvi će se puta okušati u nogometu na pijesku u sklopu 1. Svjetskog kupa, u Rio de Janeiru. Kup će se održati od 23. do 29. ožujka a nastupiti će 12 reprezentacija, a među njima i Hrvatska.

Ovo nije niti blizu nogometu i nema veze s futsalom. Lopta je nepredvidiva, pa je važan isključivo refleks. Nikad nisam probao nogomet na pijesku, nismo još ni imali treninge…, priča bivši golman Rijeke, Istre i Slavena, donosi 24sata.

Lisjak je branio u prvoligaškim klubovima Rijeci, Istri, Slavenu Belupo, a s obitelji živi i radi u Vodnjanu kraj Pule.

Lisjak je zet poznatog pršutara Milana Buršića, a priznaje da mu nošenje teških polovica pršuta i špaleta pomaže kod teniranja i bolje kondicije.

– Dižem pršute i tako vježbam. Primjerice, ako dođe tona robe u jednom tiru, ja dignem otprilike tri tone jer svaki taj pršut uzmem tri puta u ruku, stavim ga nasoliti, opet uzmem u ruku i stavim ga da odleži na soljenju, a pri istovarivanju ga također moram dići. Butovi su teški malo manje od 20 kilograma. To primim jednom rukom jer treba leđa čuvati do kraja života.

– Sretan sam što ću ići u Rio de Jeneiro, posebno zato što nisam nikad prije bio. Da je SP samo desetak dana kasnije, ne bih išao jer smo u pripremama za Vodnjansku “špaletu” koja se tradicionalno održava kod nas već godinama, pa ne bih mogao jer moram pomoći.

Kaže da mu za kondiciju ne treba trčanje u komadu, već brza promjena pravaca i sprint od 2-3 metra, što ima u tenisu. Poziv za odlazak u Rio mu je stigao nakon što je branio na najjačem malonogometnom turniru u Hrvatskoj, “Kutija šibica.”

– Preporučio me zapravo Mario Jozić, moj kolega iz Belupa. Nogomet na pijesku je jedina stvar od nogometa koju nisam probao i zato mi je veliki izazov. Temperature će tada biti oko 30 stupnjeva, pa neće biti problem – rekao je na kraju.

NAJČITANIJE