6.6 C
Poreč
Nedjelja, 19 siječnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica KULTURA Rođendanski koncert Klape Motovun

Rođendanski koncert Klape Motovun

Klapa Motovun, jedna od najdugovječnijih klapa u Istri, obilježila je svoj 16. rođendan svečanim koncertom na glavnom motovunskom trgu. Klapa Motovun osnovana je 2003.

Koncert Klape Motovun, foto: David Matković
Koncert Klape Motovun, foto: David Matković

godine, a upornost i entuzijazam dovela je klapu u društvo ponajboljih klapa u Hrvatskoj. Na svom slavljeničkom koncertu Klapa Motovun izvela je klasične dalmatinske klapske pjesme, te obrade popularnih pjesama. Odlično raspoložena publika na ispunjenom je trgu u Motovunu zajedno sa klapom razdragano pjevala, a svaku je izvedbu nagradili gromoglasnim pljeskom.

Klapa Motovun, foto: David Matković
Klapa Motovun, foto: David Matković

Večer su svojim izvrsnim izvedbama upotpunile glazbene gošće ovogodišnjeg koncerta, ženska vokalna skupina Zajednice Talijana iz Brtonigle „Ad Libitum”.

Ženska vokalna skupina „Ad Libitum”, foto: David Matković
Ženska vokalna skupina „Ad Libitum”, foto: David Matković

Klapu Motovun čine Tomislav Pahović (prvi tenor), Esmir Brajuha (drugi tenor), Igor Rimanić (drugi tenor), Marijan Maraškin (bariton), Alberto Šestan (bariton), Petar Selar (bas), Benjamin Pahović (bas), a voditelj klape je profesor Marko Ritoša koji je ove godine proslavio jubilarnu desetu godišnjicu neprekinutog rada sa Klapom Motovun.

Čestitamo i mi Klapi Motovun i želimo im još puno uspješnih godina!

 

NAJČITANIJE

- Advertisement -