Rukometaši Zagreba u Velom Joži «potukli» su rukometaše Poreča

Na rukometnom ispitu u osmom kolu Lige za prvaka rukometaši Poreča su pali. Petnaest pogodaka više, u šezdeset minuta igre, rukometaši Zagreba «ugurali» su u gol Poreča koji su u istom vremenskom razdoblju u gol Zagreba uspjeli «ubaciti» samo sedamnaest pogodaka.

Do pete minute Porečki rukometaši su uspijevali rezultatski «održavati» utakmicu a onda je David Mandić pogotkom otvorio seriju Zagreba od pet pogodaka, 7:2 da bi seriju od pet pogodaka u mreži Poreča u 24 minuti koju je nastavio Csaba Leimeter u posljednjoj minuti prvog dijela utakmice David Mandić sa sedam metara za Zagreb postignuo rezultat 17:6 kojeg je u 30-toj minuti prvog poluvremena, Toni Vinković pogotkom za Poreč ublažio vodstvo Zagreba na 7:17.

Drugo poluvrijeme, rukometaši Zagreba sa brzom igrom, čvrstom obranom i preciznim dodavanjem u napadu, otvaraju drugo poluvrijeme u kojem i rukometaši Poreča uspijevaju zabiti pogodak. Od 46 minute rukometaši Zagreba postižu šest pogodaka razlike u svoju korist 27:14 «zatvorivši» utakmicu serijom od četiri pogotka, 31:15 a Porečani sa dva pogotka 17:32 «uspijevaju» završiti utakmicu.

Rukometaši Zagreba tijekom 60 minuta igranja utakmice bili su čvršći u napadu, precizniji i brži u dodavanju što rukometašima Poreča u utakmici protiv Zagreba nije polazilo za rukom. (iV)

Poreč – PPD Zagreb 17:13 (7:17)
Dvorana Veli Jože, 8. kolo utakmice Lige za prvaka. Suci Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

POREČ: Muranović,Medved, Lugar 3, Krbavčić 5 obrana, Petrov, Vekić 1 obrana, L.Moslavac 4, Malinarich 1, Čipraka, Radunović 3, K Moslavac, Ikanović,Vinković 2, Glavaš 3, Ljubić 1.

PPD ZAGREB: Ristanović 2 obrane, Mrakovčić 2, Mandić 4, Klarica 3, Burić 1, Srna 3, Jandrić 2 obrane, Stojnić 1, Ašanin 2 obrane, Perić, Laljek, Matanović 5, Ravnić 4, Hrstić, Leimeter 6, Vlah 3.