Rusi koji su kopali rovove kod Černobila imaju još godinu dana života

Ruski vojnici koji su kopali utvrde u blizini nuklearne elektrane Černobil nemaju više od godinu dana života, kazao je ukrajinski ministar energetike Herman Haluščenko.

“To je teška sudbina i okrutan kraj za ruske vojnike koje ubijaju vlastiti zapovjednici”, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrana na Twitteru, prenoseći izjavu ministra.

Ruske snage u prvom danu rata zauzele su nuklearku u Černobilu, no Ukrajinci su uspjeli preuzeti kontrolu nad nuklearnom elektranom.

Ukrajinske vlasti objavile su ranije ovog tjedna video snimljen dronom koji prikazuje napuštene ruske vojne položaje, uključujući prazne jame i rovove, u blizini nuklearne elektrane Černobil.

“Rusi su naredili svojim vojnicima da kopaju utvrde blizu nuklearne elektrane Černobil u radioaktivnoj Crvenoj šumi u ožujku 2022. godine”, objavila je ukrajinska vojska na Twitteru.

Ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom potvrdila je izveštaje da su ruske trupe kopale rovove u najzagađenijem dijelu černobilske zone isključenja, dobivši tako “značajne doze” radijacije.

Izvor: N1
Foto: Fb