18.5 C
Poreč
Četvrtak, 16 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO S radom je počeo Ljetni kamp Poreča

S radom je počeo Ljetni kamp Poreča

Tradicionalno, dvadesettreće izdanje, Ljetnog kampa Poreč za tristotinjak djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, čiji rad sufinancira Poreč, otvoreno je na Gradskom kupalištu podizanjem zastave koju je u nazočnosti djece i trenera podignuo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

U dvadesettri godine trajanja ljetnog kampa, generacije Porečanki i Porečana u kampu su naučile plivati i provele su lijepe praznike a roditelji su na svojim radnim mjestima bili mirni jer su znali da su im djeca u sigurnim rukama. Posebno mi je drago da su u Poreču aktivni i drugi kampovi, sportski, glazbeni i plesni, uz programe radionica i izleta, a svi sa ciljem da naši mali Porečani kvalitetno provedu ljetne praznike, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Poreč sufinancira boravak djece u kampu sa svog područja, a u program su uključeni i mališani iz obitelji u socijalnoj potrebi za koje Poreč podmiruje u cijelosti troškove boravka djece u Kampu.

Ovogodišnji Ljetni kamp ima bogati program koji će razveseliti porečke mališane i njihove roditelje, a zahvaljujući uspješnoj suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa, osiguran je i svakodnevni prijevoz djece u kamp iz prigradskih naselja.

Osim smjene koja je otvorila kamp, održat će se još tri smjene u trajanju od 14 dana. Ljetni kamp u Poreču će raditi svaki dan, osim nedjelje, od 6,45 do 16,15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeca će dnevno dobiti marendu i ručak, a polaznici ljetnog kampa Poreč dobit će i dvije majice.

Ljetni kamp Poreča tradicionalno je orijentiran na aktivnost djece u moru pa će škola plivanja za 12 mališana u grupi biti «otvorena» svakog jutra i poslijepodne uz igre u moru, košarku, vaterpolo i vježbanje veslanja kajak čamca.

Voditelji programa u ljetnom kampu Poreč su stručne osobe sa licencama koje poštuju propisane normative o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja.

Veličine grupa ovog ljeta su u kampu određene protuepidemijskim mjerama. U Kampu će raditi kineziolozi, učitelji, profesori glazbe, likovnog odgoja, stranih jezika, odgojitelji djece predškolskog uzrasta i drugi. (iV)

NAJČITANIJE