29.9 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA SDSS-ova županijska vijećnica Mirjana Galo: "tužno je kako svi dižu rukice, za...

SDSS-ova županijska vijećnica Mirjana Galo: “tužno je kako svi dižu rukice, za mnoge odluke sam jedina protiv”

Prenosimo Facebook status Mirjane Galo, SDSS-ove vijećnice u Skupštini Istarske županije. Status je napisan u petak, nakon što su vijećnici zasjedali, a prenosimo ga u cijelosti.

“Danas smo nakon skoro 3 mjeseca imali sjednicu županijske skupštine Istarske i iz aviona je vidljivo da su te županije i mnogi gradovi i općine bespotrebni.
Radi se samo o prividu demokracije i bespotrebnom trošenju novca na gluposti, a omogućava nebrojeno stranačkih uhljeba koji ih sa njihovim familijama održavaju na vlasti.
Tužna mi je konstatacija, da skoro svi dižu rukice i sve prolazi, skoro pa jednoglasno.
Za mnoge odluke ja jedina ili u manjini glasam protiv jer smatram da su štetne kako za pojedince, tako i za zajednicu i ne želim da me jednog dana moji unuci upitaju: bako za što si ti to glasala.
Tako se danas između ostalog glasalo za “prijedlog” članica povjerenstva za ravnopravnost spolova koje je uglavnom IDS-ovo i na moje pitanje tko je te osobe predložio, po kojem kriteriju su birani, koje su njihove kompetencije i gdje je narativni i financijski izvještaj povjerenstva koje je imalo mandat protekle 4 godine?
Nisam dobila suvisli odgovor., kao pa ima izvještaj, sic.
Isto je i sa zakladom za razvoj civilnog društva Istre, gdje se tri godine vodi spor jer je na to mjesto primljena osoba koja nije imala kvalifikacije kao druge dvije prijavljene kandidatkinje. Problem je što te druge dvije kandidatkinje nisu IDS-ovke i na moje uporno inzistiranje zašto je izabrana osoba koja je manje kvalificirana, tadašnji župan, a sadašnji EU Parlamentarac je rekao da je taj izbor njegovo diskreciono pravo, alo.
Pitam se isto tako što znači borba za ravnopravnost spolova, uvođenje žena i mladih u politiku…. kad se sve/i oni pretvore u bahate i sebeljubive osobe, postoje samo oni i sve konkurente/ice treba najblaže rečeno “neutralizirati”
Žalosno”

 

NAJČITANIJE