9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOŠKORIN ‘AS’ IZ RUKAVA: Tko je Zorica Gregurić na koju računa Domovinski...

ŠKORIN ‘AS’ IZ RUKAVA: Tko je Zorica Gregurić na koju računa Domovinski pokret?

Nakon Općeg Sabora Domovinskog pokreta, Zorica Gregurić je kao član Predsjedništva te stranke i upraviteljica Zaklade Domovina, imala pravo na zadovoljstvo i ponos.

Godinama u borbi

Zorica Gregurić je, naime, već godinama u borbi za očuvanje digniteta Domovinskog rata i prava hrvatskih branitelja, a kao predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara pokazala je iznimnu upornost u ostvarenju svojih ciljeva. Gregurić, kojoj ništa ne promiče, budnim okom promatra zbivanja na društveno-političkoj sceni, a svojim je reakcijama i aktivnostima “stala na rep” brojnim situacijama koje su za branitelje išle u krivom smjeru.

Taj angažman kod Zorice prepoznao je i predsjednik Domovinskog pokreta dr. Miroslav Škoro, pa ova hrvatska braniteljica koja je u okupiranom Vukovaru bila do zadnje sekunde, sada ima iznimnu priliku realizirati svoje zamisli koje će, nema sumnje, njezina stranka prihvatiti.

Osim toga, Zorica Gregurić je ovih dana izabrana kao vanjski član u saborski Odbor za ratne veterane.

Posebna čast

“Imenovana sam vanjskim članom saborskog Odbora za ratne veterane jednoglasno sa 126 glasova za. Čast mi je i ovaj izbor doživljavam kao priznanje dosadašnjeg rada. No tek sad nas čeka veliki posao”, kaže Gregurić i dodaje: “Iako nemam pravo glasovati u Odboru imam pravo govoriti i predlagati, kao primjerice o dva zakona koja su sada u  proceduri: Zakona o civilnim stradalnicima iz DR i Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji”.

Zorica Gregurić nije zadovoljna današnjom slikom Hrvatske.

“Sustav je nakaradan, a vrijednosti izopačene. Danas smo opet na prvoj crti u miru no borba je puno perfidnija. Ukazujem na potrebu jedinstva i zajedničku borbu jer pojedinačno ‘šaptom padamo’”, zaključuje Gregurić.

Izvor: Dnevno

Foto: Youtube

NAJČITANIJE