12.4 C
Poreč
Petak, 3 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO SLUČAJ KAFIĆ - DETALJI Sa RASPRAVE: Dejan Jakac, odvjetnik pulskog gradonačelnika: "Miletić...

SLUČAJ KAFIĆ – DETALJI Sa RASPRAVE: Dejan Jakac, odvjetnik pulskog gradonačelnika: “Miletić je ponekad bio prisutan u kafiću. Bilo bi čudno da nije budući da je njegova tadašnja djevojka bila vlasnica”

Odvjetnik Borisa Miletića u slučaju protiv Bruna Langera, Dejan Jakac iz Buzeta, inače predsjednik Gradskog vijeća Buzeta s liste IDS-HSU, u nekoliko je navrata danas istaknuo da se sporan dio u članku odnosi isključivo na insinuacije i Langerove konstrukcije da je pulski gradonačelnik svojevremeno vodio kafić na pulskom Lungomareu, što, naglasio je Jakac, nije točno.

– Za moju stranku uvredljiva je činjenica što je u članku lažno navedeno da je on vodio kafić, iako on s tim nije imao veze. Ta neistinita tvrdnja uvredljiva je jer se tom konstrukcijom njega proglašava nesposobnim u gospodarskom smislu, budući da je Langer izjavio “ako nije bio sposoban voditi kafić, kako je onda sposoban voditi Grad”. Miletić je ponekad bio prisutan u kafiću i bilo bi čudno da nije, budući da je njegova tadašnja djevojka bila vlasnica, a kafić je imao svog upravitelja, rekao je Jakac, podsjetivši da je gradonačelnik u to vrijeme bio zaposlen u Istarskoj razvojnoj agenciji.

Pojasnio je da u ovoj tužbi nije sporan dio gdje Langer dovodi u pitanje način kako Miletić vodi Grad, već isključivo izrečena laž da je vodio kafić. Sutkinja je insistirala da se točno navede kojim je to riječima Langer povrijedio čast i ugled gradonačelnika, a ako je to ključna riječ “nesposoban”, zapitala se zar je to tolika uvreda? U jednom trenutku sutkinja je čak navela da ima pametnijeg posla nego baviti se time je i gradonačelnik sposoban ili ne.

Naglasila je da svaka javna osoba mora podnijeti kritiku te da je pitanje kako sud može dokazati je li gradonačelnik sposoban ili nesposoban. Odvjetnik Borisa Miletića tada je na traženje Langerove obrane prstom pokazao dio spornog teksta, zbog čega su gradonačelniku povrijeđeni ugled i čast. Ponovno je rekao da je cilj dokazati da njegova stranka nije vodila kafić te je predložio, što je sutkinja i prihvatila, da se kao svjedok pozove bivši direktor Istarske razvojne agencije i bivši ministar turizma Darko Lorencin, koji će potvrditi da je Miletić u to vrijeme radio u IDA-i.

Prve reakcije uoči suđenja možete pročitati OVDJE.

NAJČITANIJE