9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOSnižavanjem kamata Poreč je smanjio kreditne obaveze za 11,5 milijuna kuna

Snižavanjem kamata Poreč je smanjio kreditne obaveze za 11,5 milijuna kuna

Ugovaranjem povoljnijih kamata već postojećih kredita za kapitalne investicije, Poreč je od 2017 godine ostvario uštedu od 11,5 milijuna kuna, a tijekom prošle, gospodarski «teške» godine, Poreč je uspio odgovornim upravljanjem «premostiti» manjak u gradskoj blagajni od 40-tak posto.

Trudimo se jako racionalizirati poslovanje grada, a da pritom održimo postignute standarde, veli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić napomenuvši da su uštede značajne koje se osjećaju, a koje će osjećati i u gradskim proračunima do otplate kredita za velike gradske projekte.

Prošla godina smanjila je Gradu prihode i potaknula na štednju, a zadovoljstvo je da smo, usprkos svemu, uspjeli završiti kapitalne projekte, uređenje dijela gradske rive, vrtić i jaslice u Dračevcu te počeli izgradnju vrtića u Žbandaju. I dalje ćemo odgovorno postupati s gradskim financijama, a prema mogućnostima nastavit ćemo investirati u projekte za još kvalitetniji život, veli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Nakon smanjenja kamatnih stopa na kredite za izgradnju OŠ Finida i Žbandaj i dvorane Žatika, Privredna banka Zagreb i Hrvatska banka za obnovu i razvoj prihvatile su prošle godine prijedlog Poreča za dodatno smanjenje kamata, s 5 posto na 1,03 posto te s 2,25 i 2,50 posto na 1,1 posto odnosno 1,03 posto godišnje. Ugovaranjem ranije otplate kreditnih glavnica za iste kredite, ostvarena je ušteda od dodatnih 12 milijuna kuna. (iV)

NAJČITANIJE