Šostar tvrdi da bi Zagreb mogli procijepiti u 2-3 mjeseca: ‘Planiramo mega cijepni centar na Velesajmu’

Masovno cijepljenje u zagrebačkim domovima zdravlja kreće od ponedjeljka, a u njemu će, kako je za HRT kazao ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar, sudjelovati 400 liječnika obiteljske medicine. Bit će otvoreno i dodatnih 19 punktova za cijepljenje.

Prema inicijalnom dogovoru liječnici bi trebali dobiti po jednu bočicu Moderninog i tri bočice AstraZenecinog cjepiva. Budu li imali više prijavljenih pacijenata, kaže Šostar, ako to bude moguće dobit će i veću količinu. Također je rekao kako će se teški alergičari moći cijepiti u bolnici Sveti Duh kako bi sve bilo pod kontrolom.

Mega cijepni centar

Dodao je i kako se već pripremaju za treću fazu cijepljenja, koja kreće za dva do tri tjedna, te da je na sastanku s gradonačelnikom Milanom Bandićem dogovoreno da se napravi mega cijepni centar na Zagrebačkom velesajmu.

“Uzeli bismo dva paviljona i uz pomoć liječnika, medicinskih sestara i tehničara cijepili bi 10.000 ljudi dnevno. Zagreb bismo mogli procijepiti u roku od dva i pol do tri mjeseca”, rekao je Šostar.

Popuštanje mjera?

Na pitanje hoće li biti novog popuštanja mjera, odgovorio je kako to treba pitati Nacionalni stožer, ali da on ne vjeruje da će biti ne tako brzo. “Pogledajte što se događa u Slovačkoj. Jučer su imali 12.500 novooboljelih. Njihov bolnički sustav je na koljenima i traže pomoć od drugih država. Novi sojevi su u igri, treći val još nije krenuo, a možemo ga očekivat”, rekao je te istaknuo da podržava sve odluke Nacionalnog stožera.

Izvor: Telegram

Foto: Youtube