14.3 C
Poreč
Nedjelja, 25 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Srne na obali otoka Plavnik, turisti ili turistička ponuda?

Srne na obali otoka Plavnik, turisti ili turistička ponuda?

PLAVNIK – Neobična snimka stiže nam s otoka Plavnika u arhipelagu Kvarnera. Otok koji je stanište divljači, kao da je daleko od civilizacije. Nema ljudi, pa životinje mirno i bez straha šeću čak i plažom.

Autor snimke je Dorijan Curac, strastveni podvodni ribolovac, koji jednako uživa u prirodnom okolišu ispod, kao i iznad mora. Snimka je s otoka Plavnika, preciznije, južna uvala kraj uvale Krušija . Ako Vas plovnim putem zanese put ovamo, napravite krug oko tog malog otoka između otoka Krka i Cresa a na južnoj strani posjetite i Kvarnerske Ķormate , mali otočić.

Naime srne nisu jedine koje su našle stanište na tom malom otoku koji je pomorcima poznat i po tome da u sjevernom dijelu ima dubina mora od 100 metara.
Divljači koja je tu našla sama stanište, da divljači, nisam pogrešio jer tu se vide i divokoze a i bjeloglavi supovi .
Ovih dana ove siromašne turističke sezone izazvane Covid situacijom, često ih možete vidjeti i uz samu obalu. Voljeli bi da se ovo pročuje i do Turističke zajednice Krka, pa da nam ovakvi prizori i događaju postanu dio turističke ponude – poručuje Curac, a mi se pridružujemo njegovim željama, naravno uz poruku da i svjesno čuvamo životinjski svijet.
Video snimku sa obale otoka Plavnik možete pogledati u dole prinuđenom linku.
https://www.youtube.com/watch?v=MkxLuQXoJSY
Izvor: Morski.hr

NAJČITANIJE