25.5 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Stanovnici Poreča posadit će 500-tinjak stablašaca 

Stanovnici Poreča posadit će 500-tinjak stablašaca 

Povodom Dana kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj, pokrenutim na Facebooku prije nekoliko mjeseci, a uz koji se priključilo petnaestak tisuća osoba, na prostoru grada Poreča i porečkih Mjesnih odbora obogatit će se zelene površine Grada i porečkih MO na kojima će biti posađeno 500-tnjak stabala, najavio je na tiskovnoj konferenciji kojoj je prisutan bio i pročelnik UO za komunalni sustav Poreča Marino Poropat, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Četrdeset posto prostora grada Poreča ukrašeno je zelenilom koje se redovito održava i čuva, naglasio je gradonačelnik Peršurić budući je u posljednje vrijeme bilo dosta vremenskih nepogoda koje su porušile stabla i oštetile zelenilo. Predstojeća akcija proširenja zelenih površina Poreča bit će prigoda za dodatno zeleno oplemenjivanje gradskog središta i prostora Mjesnih odbora, rekao je Peršurić.

Akciju sadnje stabala podržava deset Mjesnih odbora Poreča, rekao je pročelnik UO za komunalni sustav Marino Poropat, a sa sadnjom stabala će se početi u subotu, 19.listopada na prostoru MO Žbandaj. Kako je naglasio Poropat posadit će se autohtone vrste, javor, hrast crnika, ladonja, borovi, kesteni,…

Sadnju i nabavku 500-tinjak stabala koje će stanovnici Poreča i Mjesnih odbora posaditi financirat će Grad Poreč sa 100.000 proračunskih sredstava. Građani Poreča pozvani su da u petak, 25.listopada dođu do gradske tržnice gdje će, prema osobnom interesu za sadnju, besplatno dobiti 300-tinjak stabala.  (iV)       

NAJČITANIJE