30.2 C
Poreč
Subota, 11 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače

Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače

Trgovački sud u Pazinu u petak je objavio da će se ročište na kojem će se odlučivati o vrijednosti brodova Uljanika d.d. u stečaju koji idu u prodaju održati 27. veljače, a ne dan kasnije kako je bilo određeno prethodnom sudskom odlukom, donosi N1.

Najnovija sudska odluka uslijedila je nakon što je krajem siječnja objavljen zaključak kojom se nalaže stečajnoj upraviteljici Uljanika da brod – jaružalo u gradnji “Willem van Rubroeck” preda u posjed kupcu – luksemburškoj kompaniji Dredging and Maritime Management (DMM) u sklopu Jan De Nul grupe, koja je brod jesenas kupila na dražbi.

Usisno jaružalo na vlastiti pogon Willem van Rubroeck, koje se gradilo u Uljaniku, kao najvrjednija imovina u stečajnoj masi Uljanika d.d. prodano je u listopadu prošle godine Jan De Nulu za 794 milijuna kuna na javnoj elektronskoj dražbi.

Jan de Nulu je i naručio gradnju jaružala.

Skupština vjerovnika Uljanika u siječnju je odlučila da Uljanik d.d., krovna organizacija pulske brodograđevne kompanije, nema uvjete za nastavak poslovanja i ide u likvidaciju.

NAJČITANIJE