Stella Maris Cup u Umagu: reprezentaciji Hrvatske u nogometu na pijesku u goste stižu Francuska, Italija i Slovenija!

Međunarodni turnir nogometa na pijesku, Stella Maris Cup, odigrati će se u utorak i srijedu (24. i 25. kolovoza) na terenima istomenoga umaškog sportskog centra i resorta. Uz reprezentaciju Hrvatske, kojoj će to biti prvi službeni nastup, predstavit će se i izabrane selekcije Francuske, te susjednih Italije i Slovenije.

Ovaj događaj odvija se uz organizacijsku i tehničku podršku Hrvatskog nogometnog Saveza te uz medijsku potporu od strane Hrvatske nogometne televizije, a zapravo je nastavak nogometnih zbivanja na pijesku u Umagu koji su započeli još 2013. godine, turnirom pod okriljem FIFA-e, odnosno nacionalnim prvenstvom koje je započelo prošloga vikenda, a nastavlja se i ove subote, 21. kolovoza.

Naime, u sklopu Prve HNLP, šest hrvatskih klubova će odigrati i dva prvenstvena kola u borbi za naslov prvaka Hrvatske, kao uvertira u reprezentativne dvoboje međunarodnog Stella Maris Cupa, što je svakako i dodatni razlog, uz atraktivnost i dinamičnost ovoga sporta, za posjet umaškom centru.

Raspored Prve HNLP, subota, 21. kolovoza: 3. kolo: Umag – Beasal Gorovo (10:30); Pješčana Oluja – Varadero (11:30); Fusio – Pula (12:30). 4. kolo: Pula – Beasal Gorovo (13:30); Varadero – Umag (16:00); Fusio – Pješčana Oluja (17:00).

Raspored Stella Maris Cup: utorak, 24. kolovoza: Francuska – Slovenija (17:00), Hrvatska – Italija (18:15); srijeda, 25. kolovoza: za treće mjesto (17:00); finale (18:15).

Iz Plave Lagune poručuju: “Veliko nam je zadovoljstvo partnerstvo koje njegujemo već mnogo godina. Sportski turizam sjajan je način za produljenje sezone, a u Plavoj Laguni je sportska infrastruktura uvijek išla uz razvoj smještajnih kapaciteta i povećanje kvalitete usluge. Drago nam je da su sportske grupe zadovoljne, kako sa sportskom infrastrukturom za natjecanja i pripreme, tako i sa smještajem, ali i brojnim drugim sadržajima koji im se nude u našim resortima.“