10 C
Poreč
Utorak, 1 prosinca, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Štićenik pobjegao iz Doma za starije i nemoćne osobe: “Ubijaju nas polako...

Štićenik pobjegao iz Doma za starije i nemoćne osobe: “Ubijaju nas polako sistematski psihički!”

Stanje u domovima za starije i nemoćne postalo je neizdrživo za mnoge korisnike. 

Portal Treća dob Hrvatska po tom pitanju prenosimo objavu sa facebooka u cijelosti!
Danas mi se javio prijatelj koji je doslovno pobjegao iz doma za stare i nemoćne kako kaže u svoju osamljenu kuću, veli bit će mi bolje u moja četiri zida ali ću barem moći do trgovine naravno s maskom.
Priča on dalje: Što ti je dom u doba korone?
Izlazak iz sobe za vrijeme doručka ,ručka i večere. Sjedimo u blagovaoni tužni, potišteni više nemamo volje ni za razgovorom. Odlazak u sobu opet lijeganje u krevet (jer što ćeš drugo) u zatvoru je svaki dan barem obavezna šetnja po dvorištu. Gledanje televizora pod navodnicima a misli lete, nema više lijepih sjećanja, nade da ćemo sutra imati nekakav događaj u domu da nam malo razbije monotoniju. U glavi mi se roje sumorne misli. Vele da nas štite od korone, ne vjerujem im .Ubijaju nas polako sistematski psihički. Gdje su sad svi oni psihijatri i psiholozi da stanu u obranu nas starih. Iako smo u godinama mi smo socijalna bića, volimo se družiti, mi umirovljenici smo posebno vezani jedni uz druge jer djeca i unuci su odrasli otišli svaki svojim putem imaju svoje brige i probleme i nemaju vremena nas slušati a više nam ne smiju i u ionako rijetke posjete .
Naši saborski zastupnici su na sva usta hvalili svoje programe za umirovljenike u vrijeme predizborne kampanje te da će biti naš glas u saboru ali od njih niti g…a kamoli koja riječ a dali ste im toliko svojih glasova i opet naivno nasjeli.
Ugodno iznenađenje u saboru za govornicom bio je predsjednik HSUa Silvano Hrelja koji je upozorio na stanje u domovima .
Dragi moji umirovljenici razmislite o ovome i u ime svih onih koji moraju biti u domovima jer nemaju druge mogućnosti a sutra ćemo možda baš mi biti na njihovom mjestu. Dignimo svoj glas za dostojanstvenu starost, ne dajte da umiremo od depresije, melankonije, apatije, osjećaja bijesa i nemoći već prirodnim odljevom od starosti. Dobro Vam jutro opet sam s Vama i uz Vas.
Jadranka Bahlen

NAJČITANIJE