29.9 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Što se to dešava na ski liftu u uvali Valovine ?

Što se to dešava na ski liftu u uvali Valovine ?

Zaprimili smo mail Danijela Ferića, pulskog gradskog vijećnika SDP-a. Vijećnik Ferić obavještava javnost na ” čudna ” zbivanja na ski liftu u uvali Valovine. Sadržaj maila prenosimo u cijelosti u nadi da će se o po tom pitanju uskoro očitovati i odgovorne osobe ski lifta Valovine te nadležne gradske službe.

Obavještavam vas da se tijekom ovog tjedna desio težak incident na ski liftu u uvali Valovine. Dvije godine od prosvjeda građana dogodilo se upravo ono na što smo ukazivali, da se radi o gradnji na pogrešnoj lokaciji, očito nestručno građenom ski liftu, a osim štetnosti za okoliš upozoravali smo i na opasnost od gradnje na pješčanom dnu.

Naime, jedan od 25 metarskih stupova ski lifta na Valovinama  ,,proklizio ” je u osloncu na dnu i opasno se nagnuo. Već dvije noći vlasnik pokušava pod okriljem mraka i bez izvještavanja javnosti ,,sanirati ” stanje koje može dovesti do pada stupa , no to će biti gotovo nemoguće bez teške mehanizacije i otvaranja gradilišta.

Tijekom današnjeg dana došli su brojni kamioni – mixeri, pumpe i ostala teška vozila i mehanizacija, promet je bio blokiran nekoliko sati, a svi radovi su se izvodili očito bez ikakvih dozvola jer nitko nije osiguravao područja niti su komunalni redari grada Pule nadzirali područje. Stup je sajlom zakačen za platformu kako se ne bi srušio u more. Ne postoje table s obavijesti o tome tko i zašto izvodi radove među mnogobrojnim kupaćima i turistima. Sa slika je vidljivo da radnici na splavi rade bez ikakve zaštitne opreme.

S poštovanjem,

Danijel Ferić, vijećnik

Foto naslovnica: Net.hr

NAJČITANIJE