18.2 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Stranka Ivana Pernara osnovala ogranak u Istri

Stranka Ivana Pernara osnovala ogranak u Istri

U petak 4. rujna 2019. godine, u Rovinjskom Selu održana je Osnivačka skupština županijskog ogranka Stranke Ivana Pernara. Radi se o prvom ogranku tek nedavno osnovane stranke. Na sastanku su bili prisutni potpredsjednik stranke Branimir Bunjac, glavni tajnik stranke, te članovi i simpatizeri stranke iz Istre, stoji u priopćenju.
Predstavljeni su kandidati za Županijsko vijeće Istarske županije, nakon čega su za predsjednika i potpredsjednicu Županijskog vijeća izabrani Emanuel Rudan i Snježana Štefanić Hoefel (bivši članovi Živog zida, ujedno i vijećnici u Gradskim vijećima Grada Poreča i Rovinja), a članove Županijskog vijeća stranke činiti će Ivana Strmotić, Marko Gavrić, Siniša Mogorović, Petar Perković te Marko Jovanović. Nakon izbora za članove županijskog vijeća, priređen je domjenak nakon kojeg je potpredsjednik stranke Branimir Bunjac održao govor i odgovarao na postavljena pitanja.
Članovi Istarskog ogranka SIP-a već imaju razrađen okvir programa u kojem nude rješenja za sva područja od životne važnosti za građane Istre. Istra ne smije postati isključivo turistička regija, već je potrebno prvobitno razraditi detaljnu strategiju razvoja raznih gospodarskih grana kako bi Istra postala neovisna samoodrživa regija iz koje mladi ne bi iseljavali. Na različite načine smanjili bi se nameti i nepotrebna davanja proizvođačima organske hrane i lokalnoj maloj industriji, a poticao bi se i stimulirao povratak malih, već izumrlih obrta kako bi svi njihovi proizvodi postali potpuno konkurentni jeftinim nekvalitetnim proizvodima dostupnim u velikim trgovačkim lancima.
Trenutno gorući problemi oko Kaštijuna odnosno prikupljanja otpada mogao bi se riješiti na jednostavan način, jer uz pažljivo gospodarenje otpad može postati obnovljivi izvor energije uz tehnologiju koja iz deponiranog otpada stvara sirovinu iz koje bi se trebao ostvariti profit u korist stanovništva, što može učiniti odvoz smeća gotovo besplatnim. To su samo djelići iz bogatog programa na kojem će raditi i čijem ostvarenju će težiti ogranak SIP-a u Istri.

NAJČITANIJE