17.7 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Tim od 30 albanskih zdravstvenih djelatnika stigao u Italiju. Rama: ''Albanija i...

Tim od 30 albanskih zdravstvenih djelatnika stigao u Italiju. Rama: ”Albanija i Albanci neće nikada pustiti prijatelja u nevolji”

”Albanija i Albanci nikada neće pustiti prijatelja u nevolji. Danas smo svi Talijani i Italija mora pobijediti i pobijediti će tu bitku i za nas, za Europu i za svijet.” Tim je riječima albanski premijer Edi Rama ispratio tim od 30 liječnika i medicinskih sestra na polasku s tiranskog aerodroma.  

Albanski tim zdravstvenih djelatnika biti će upućen u Lombardiju, regiji koja je najviše pogođena epidemijom. Premijer Rama nastavio je riječima: ” Vi, hrabri članovi ove misije za život, odlazite se boriti u ratu koji je i naš rat. Mi se borimo protiv istog nevidljivog neprijatelja. Naš ljudski i logistički potencijal je ograničen, ali ne možemo ih držati u pričuvi u trenutku kada je u Italiji ogromna potreba za pomoć”.

Covid-19, arrivati dall'Albania 30 medici e infermieri. Il Premier ...

”Trideset liječnika i medicinskih sestra stići će sutra u Italiju, nema ih puno i neće riješiti bitku protiv nevidljivog neprijatelj i bijelih mantila koja se vodi s druge strane mora. Italija je postala i nas dom od onog trenutka kada su nas braća i sestre u prošlosti spasili, tada su nas ugostili i prihvatili, dok se kod nas patilo ” – nastavio je Edi Rama.

”Istina je da su svi zatvoreni unutar svojih granica. Jako bogate države okrenule su leđa drugim. Možda zbog toga što mi nismo bogati i nismo kratkog pamćenja ne možemo si dozvoliti da ne dokažemo Italiji da Albanija i Albanci neće napustiti prijatelja u nevolji” –zaključio je Rama.

”Želim se zahvaliti albanskom premijeru, vladi i albanskom narodu zbog iskazane solidarnosti” – kazao je talijanski ministar vanjskih poslova Lugi di Maio, dočekujući albansku delegaciju na rimskom aerodromu Fiumicino.

U Albaniji, zemlji od 2,8 milijuna stanovnika, dosad je od Covida-19 umrlo 10 ljudi, a zaraženo je gotovo 200 osoba.

U Italiji živi oko 400.000 Albanaca, medicinsko osoblje u Italiji će ostati mjesec dana. (iV)

Foto: Ansa

NAJČITANIJE