5.2 C
Poreč
Utorak, 9 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Tragikomično! Miletić optužio Vladu zbog Uljanika

Tragikomično! Miletić optužio Vladu zbog Uljanika

Na današnjoj konferenciji za medije u Puli, predsjednik IDS-a Boris Miletić je optužio Hrvatsku vladu zbog nemara prema Uljaniku, usprkos tome što su svi prosvjedi povodom propasti Uljanika u kolovozu 2018. godine bili upereni protiv njega i što su svi prosvjednici krivili IDS zbog propasti Uljanika.

– Vlada kaže da će se odluka o Uljaniku donijeti svaki dan, da sve zatečeno u poslovnim knjigama ‘trebati proći analizu’ i da je ekspertni tim u Ministarstvu gospodarstva sad analizira brojke. Nevjerojatno je da netko nakon godinu i pol dana agonije brodogradilišta može tako nešto reći“ – izjavio je Boris Miletić na danas održanoj konferenciji za medije u Puli, pred medijima koji imaju poslovne ugovore s IDS-om i usprkos svjesnosti da bivši djelatnici Uljanika ne optužuju Vladu već IDS zbog propasti Uljanika.

Na istoj konferenciji za novinare, član predsjedništva IDS-a Marko Paliaga je istaknuo da lokalna politika nije imala nikakav utjecaj na tijek i rad Uljanik grupe, na njezine akvizicije, na njezina ugovaranja brodova, zapošljavanje, politiku plaća i drugih poslova, pritom zaboravivši tko je odabrao Danka Končara za strateškog partnera Uljanika kao i to da je Ivan Nino Jakovčić bio član Nadzornog odbora tvrtke Afarak.

Ostavlja se dojam da je današnja novinarska konferencija poslužila isključivo zbog još jednog pokušaja prebacivanja IDS – ove odgovornosti zbog uništenja Uljanika na Hrvatsku Vladu koja upravo nastoji sanirati štetu koju je prouzročila politika IDS-a u Istri.

(A.L.)

(ivijesti.hr)

Foto: ids-ddi.com

NAJČITANIJE