26 C
Poreč
Petak, 3 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA U dobrotvornoj akciji Porečani su prikupili 183.400 kuna za pomoć obiteljima Bašić...

U dobrotvornoj akciji Porečani su prikupili 183.400 kuna za pomoć obiteljima Bašić i Tamburin 

U dobrotvornoj akciji prikupljanja pomoći za porečke obitelji Bašić i Tamburin, održane u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg blagdana sv. Maura, zaštitnika grada Poreča i Biskupije, prikupljeno je 183.400 kuna, priopćeno je novinarima na konferenciji koju su održali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i suorganizatorica humanitarne akcije Nataša Cvijanović.

Nositelj humanitarne akcije bio je Petar Grašo koji je na svojem koncertu u porečkoj dvorani Veli Jože održanom prošlog tjedna okupio 2.510 gledatelja i slušatelja koji su kupili ulaznicu po 40 kuna.

Ponosan sam i zahvaljujem se svim sugrađanima i gostima koji su došli na koncert i svojim prilogom su pomogli obiteljima Bašić i Tamburin, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić napomenuvši da je u pripremi koncerta Poreč platio izvođače i organizaciju, a zahvaljujući velikom odazivu sugrađana za dolazak na koncert uz duge brojne donacije prikupljen je novčani iznos koji će biti dodijeljen obiteljima po pola. 

Posebnu zahvalu Peršurić je uputio i TZ Poreč koja je do posljednjeg dana prije koncerta prodavala ulaznice i prikupljala donacije najavivši da će Grad naredih godina povodom blagdana sv. Maura organizirat humanitarne koncerte izrazivši i vjeru da će sugrađani, kao što su to učinili ove godine, pokazati humane osjećaje za pomoć svojim sugrađanima.

Svoj mali, ali veliki, doprinos humanitarnoj akciji dali su i klinci, članovi Društva naša djeca Poreč, koji su dva sata pekli palačinke zaradivši 900 kuna koje su namijenili humanitarnoj akciji.   

Suorganizatorica humanitarne akcije Nataša Cvijanović zahvalila je gradonačelniku Peršuriću i Gradu na organizaciji dobrotvornog koncerta kao i sugrađanima da su svojim dolaskom na koncert podržali prikupljanje pomoći porečkim obiteljima. Posebnu zahvalu uputila je i brojnim volonterkama i volonterima koji su sudjelovali u realizaciji koncerta Graše kao i sponzorima 20 organizacija – Pelagius, disco klub Kukuriku , Cossetto, Hrast, Ba-com, Žiković d.o.o, Vita Lewva, Pizzeria Nono, Concenttino, Arman, obitelj Miloš, Pekara Stella Novigrad, Coco Club, LaRiva, Fast food Materada,Albo Commerce, obitelj Milotić, Futura, Cikili, Sarajevska priča, Elrktrometal, Istravetura, E D D Trgovina, Vinarija Pervino Novigrad, starska pivovara, Foto Edi, Elektromaterijal, TX-T Reklame, Autocentar max, Esoeranza Handmadei DJ Londero, koje su svojim doprinosom mnogo  pomogle održavanju ovogodišnje humanitarne akcije. (iV)  

NAJČITANIJE