U idućoj godini Poreč će raspolagati s 301,5 milijuna proračunskog novca

28. sjednice Gradskog vijeća Poreča

Već od prve minute trajanja 28. sjednice Gradskog vijeća Poreča, održane u gradskoj vijećnici kojoj je prisustvovalo petnaest od 17 članova vijeća, bilo je vrlo burno.

Povredu pravilnika uvodno je za govornicom ustvrdio nezavisni vijećnik Maurizio Zennaro budući je sjednica počela bez uobičajene prve točke, aktualni sat, pa vijećnici nisu imali mogućnost raspravljati o točkama dnevnog reda, te je zatražio pauzu   na deset minuta za konzultaciju što glasovanjem vijećnika nje prošlo pa je predsjednik Vijeća Adriano Jakus nastavio s dnevnim redom Vijeća bez aktualnog sata. Drugi prekid sjednice GV Poreč «izazvao» je Dražen Prgić (HDZ) koji je inzistirao na davanju svojeg i mišljenja drugih vijećnika,  o predloženom proračunu što predsjednik Vjeća Jakus nije dopustio već je zatražio od Prgića da napusti govornicu što Prgić nije htio učiniti pa je Jakus sjednicu prekinuo.

Po smirivanju «atmosfere» u Vijećnici, «predstavljeni» su amandmani na Proračun za 2020 godini o kojima vijećnicima nije bio dopušteno raspravljati, budući se o njima raspravljalo na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća pa  su vijećnici mogli dati samo svoje glasove za ili protiv određenog amandmana. Nje bilo rasprave niti o Proračunu za 2020 godinu budući se o njemu raspravljalo na predzadnjoj sjednici Vijeća

U glasovanju za predložena 12 amandmana na Proračun, devet je bilo od gradonačelnika Lorisa Peršurića, koji su svi prihvaćeni a tri amandmana «dao» je vijećnik Zennaro od kojih je samo jedan djelomično prihvaćen.

U glasovanju za Proračun Poreča u idućoj godini, u iznosu od 301,4 milijuna kuna, vijećnici iz pozicije gradske vlasti dali su 10 glasova «za», dok su vijećnici iz redova oporbe s četiri protiv i jednim suzdržanim vijećnikom, bili protiv prihvaćanja proračuna.

Tijekom trajanja 28.sjednice GV Poreč vijećnici su saslušali izvješća o radu i financijama gradskog poduzeća TD Parentium, Dječjeg vrtića Paperino i OŠ Poreč i Finida. Vijećnici su rekli i svoje mišljenje o subvencioniranju kupnje stanova. (iV)