21.7 C
Poreč
Subota, 6 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT U Novigradu je prvi puta održan Cheer Camp  

U Novigradu je prvi puta održan Cheer Camp  

U Novigradu je u sportskoj dvorani, u  organizaciji DSR «AlphaFit» iz Umaga i uz potporu Grada i Turističke zajednice Novigrad, prvi puta održan Cheer Camp.

Akrobatsko navijački sport cheerleading «dolazi» iz Amerike i sadrži elemente gimnastike, skokova, plesa i navijanja. U početku je bilo samo navijanje za ekipe na utakmicama a danas je cheerleading nadograđen s mnogo elemenata iz ritmičke gimnastike i gimnastike u parteru te akrobatike i drugih plesnih sadržaja. Elementi koji se izvode na cheerleading natjecanjima u svijetu vrlo su zahtjevni pa je cheerleading, kombinacija plesa i gimnastičkih elemenata, proglašen ekstremnim sportom. 

Prije dvije godine cheerleadin je prihvaćen od Olimpijskog odbora pa se u skoroj budućnosti očekuje natjecanje cheerleaderica i na Olimpijskim igrama.

U dvodnevnom programu prvog Cheer kampa održanog u Novigradu, kojeg su vodile trenerice «FrogsCheerTeama Slovenija» iz Ljubljane, Vanja Pot i Eva Križič, sudjelovalo je 50-tak djevojčica iz Istre, Rijeke, Zagreba i Varaždina. (iV)  

 

 

 

 

 

 

NAJČITANIJE