16.9 C
Poreč
Petak, 7 svibnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOU petak besplatne filmske projekcije u motovunskom Kinu Bauer

U petak besplatne filmske projekcije u motovunskom Kinu Bauer

Projekt Kino Istra, kojemu je nositelj Motovun Film Festival, u iščekivanju ovogodišnje dodjele Oscara u Istru donosi filmove nominirane za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu, a u petak 16.4.2021. su u motovunskom kinu Bauer na rasporedu besplatne projekcije filmova “Rocca mijenja svijet” i “Undine”. 

Najbolji filmovi zaslužuju biti prikazani u punom sjaju – na velikom platnu, u kino-dvorani. Zato Kino Istra, nakon tri on-line izdanja, u gradove Istre donosi projekcije uživo – po jednu za školski uzrast i jednu za sve ostale. U Motovunu vas u kinu Bauer u petak 16.4.2021. očekuju dvije besplatne projekcije i to u:

18.00 sati – “Rocca mijenja svijet”, film za djecu i mlade i

20.00 sati – “Undine”, film za opću populaciju.

Sukladno epidemiološkim uvjetima usuglašenim sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, predstavi može prisustvovati ograničen broj posjetitelja (21 osoba). Zbog epidemioloških mjera obavezna je rezervacija mjesta, a prijaviti se možete putem online obrasca: https://bit.ly/3a9b6h8.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kojim će kroz cijelu godinu stanovnike Istre pozivati u nove filmske čarolije i avanture. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, kao najpotpuniji i najdojmljiviji način gledanja filmova. Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima.

Projekt je dio pilot programa Europske komisije „Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar i Istarska županija. Kino Istra donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre koje nemaju aktivne kino-dvorane. U očekivanju povoljnijih epidemioloških uvjeta, u pripremi su posebna događanja, filmske radionice i edukacije.

 

Vidimo se na Brdu dobrih filmova!

NAJČITANIJE