20.7 C
Porec
Petak, rujan 20, 2019
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA U ponedjeljak u Puli Dan ljubaznosti u prometu

U ponedjeljak u Puli Dan ljubaznosti u prometu

U cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola, Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i HAK Pula-Rovinj organiziraju Dan ljubaznosti u prometu.

Praćenjem stanja sigurnosti na području Postaje prometne policije Pula-Pola, u 2018. godini zabilježeno je 49 naleta na pješake, u kojima su smrtno stradala četiri pješaka, osam ih je teže ozlijeđeno, a 43 lakše. U prvih pet mjeseci 2019. godine evidentirano je 14 naleta na pješake, u kojima su tri pješaka teže ozlijeđena, a 11 lakše. Što se tiče prekršaja, prošle godine policija je utvrdila 527 prekršaja vozača koji nisu propustili pješake te 189 prekršaja pješaka koji su nepropisno prelazili cestu. Ove godine policija je utvrdila 223 prekršaja vozača koji nisu propustili pješake, odnosno 44% više te 162 prekršaja pješaka koji su nepropisno prelazili cestu, odnosno čak 165% više nego u istom razdoblju lani.

Upravo stoga, kako bi se potaknuo tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno u cilju poticanja vozača na poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima te povećanja prometne kulture pješaka, u ponedjeljak, 17. lipnja od 9 do 11 sati, provest će se prometno-preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu.

Pripadnici prometne jedinice mladeži pratit će ponašanje vozača ispred obilježenog pješačkog prijelaza i evidentirati vozila te ”savjesne” i ”nesavjesne” vozače, odnosno one koji su stali i propustili pješake te one koji su bez zaustavljanja produžili vožnju. Po završetku akcije, policija će analizirati podatke i odabrati 15 ”savjesnih” vozača, koji će se potom nagraditi prigodnim nagradama.

Foto: Ilustracija

 

NAJČITANIJE

- Advertisement -