5.2 C
Poreč
Utorak, 9 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO U Poreču su počele pripreme za EU prvenstvo u karateu

U Poreču su počele pripreme za EU prvenstvo u karateu

Hrvatski karate savez krajem prošle godine dobio je, u konkurenciji 16 kandidata iz Europe,
odluku Europskog karate saveza da će Poreč od 19.do 23. svibnja ove godine bit domaćin 56. Europskom prvenstvu u karateu. Više od 1.200 karatista iz 52 zemlje bit će akreditirano za borbe u dvorani na Žatiki.

Europsko seniorsko prvenstvo u karateu bit će jedan od najvažnijih i najvećih sportskih
događaja u Hrvatskoj tijekom ove godine budući je EU prvenstvo posljednji kvalifikacijski turnir za nastup karatista na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Članovi organizacijskog odbora Davor Cipek, Goran Šprem i Marko Paliaga u Maloj gradskoj
vijećnici grada Poreča razgovarali su s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i zamjenicom Nadiom Štifanić Dobrilović o pojedinostima organizacije, aktivnosti u promociji grada Poreča i realizaciji ovog velikog sportskog natjecanja.

Gradonačelnik Peršurić iskazao je podršku organizaciji i izrazio zadovoljstvo da se velike sportske manifestacije vraćaju u Poreč, koji ima svu potrebnu infrastrukturu i iskustvo u organizaciji manifestacija.

Po obavljenom razgovoru u Maloj gradskoj vijećnici Poreča s gradonačelnikom Peršurićem i
njegovom zamjenicom Štifanić Dobrilović, predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Capak sa članovima organizacijskog odbora obišli su dvoranu na Žatiki i smještajne objekte za sudionike europskog prvenstva. (iV)

NAJČITANIJE