24.6 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA U Poreču su postavljene dvije ambulante pokraj Doma zdravlja

U Poreču su postavljene dvije ambulante pokraj Doma zdravlja

U suradnji s Istarskim domovima zdravlja Poreč je za porečku ispostavu DZ osigurao dva kontejnera koji će se koristiti za vrijeme opasnosti od širenja korona virusa.

Jedan je kontejner smješten na ulazu u zgradu i služi kao prijavnica, trijažno mjesto. Pema odluci Županijskog stožera za civilnu zaštitu od 17.ožujka o.g obustavljeni su svi pregledi pacijenta, u javnim i privatnim ambulantama a koji nisu hitni. Zbog toga svi koji žele ući u zgradu Doma zdravlja moraju proći «kroz» prijavnice u kojoj su smješteni  zdravstveni djelatnici koji provjeravaju razlog dolaska. Trijažno mjesto postavljeno je izvan zgrade DZ kako bi se spriječila moguća kontaminacija i da bi se zaštitili zdravstveni djelatnici od izravnog kontakata s moguće zaraženim osobama.

Zdravstveni djelatnici će u trijaži izdvojiti pacijente sa simptomima respiratorne infekcije a koji će se uputiti u izdvojenu ordinaciju u drugom kontejneru iza zgrade Doma zdravlja u kojem će se obavljaju pregledi onih osoba kod kojih postoji sumnja na infekciju korona virusom. (iV)

NAJČITANIJE