31 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA U Rovinju održan miran prosvjed protiv 5G tehnologije

U Rovinju održan miran prosvjed protiv 5G tehnologije

Uređeni tekst

Održano je mirno okupljanje građana s porukom: “Stop 5G tehnologiji dok se ne dokaže da nije opasna po zdravlje i sigurnost ljudi i svih živih bića”.

Prosvjed u Rovinju organizirala je udruga Academia Libera Histriensis, u sklopu međunarodne inicijative Stop 5G International. Prosvjed se istovremeno održao u više od 200 gradova u 33 države. Osim u Rovinju, prosvjedi su bili na javljeni  i u Dubrovniku, Rijeci, Karlovcu, Zagrebu, Zadru i Osijeku.

Cilj ovog globalnog događaja, nazvanog Global Protest 5G Day, je podizanje svijesti o mogućim opasnostima po ljudsko zdravlje koje donosi 5G tehnologija, te još i više o mogućim rizicima za opstanak cjelokupnog živog svijeta oko nas bez kojeg će naši dani biti odbrojani. Ljude koji 5G tehnologiju odmah žele staviti u pogon, ova pitanja ne brinu uopće. Nove tehnologije koje čine veliku štetu zapravo nisu nikakav napredak! U skladu s tim, ako postoji opravdana sumnja da bi neka tehnologija mogla nanijeti veliku dugotrajnu štetu, a ne postoji znanost koja nepobitno dokazuje suprotno, takva tehnologija mora biti zaustavljena odmah, bez ikakve odgode, poručili su iz udruga Academia Libera Histriensis,. Izvor: istrain.hr

Foto: Academia libera histriensis

NAJČITANIJE