6.7 C
Poreč
Ponedjeljak, 18 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Iz Španjolske nam stiže Filomena: Hrvatska sve hladnija! DHMZ izdao upozorenja

Iz Španjolske nam stiže Filomena: Hrvatska sve hladnija! DHMZ izdao upozorenja

Samo na Madridskom području, spasioci su došli do tisuću i pol ljudi koji su bili zarobljeni u automobilima. Tamo je palo ko 50 centimetara snijega. Temperature su oko minus osam stupnjeva Celzija, a predviđa da se će padati i do minus deset.

Problem je što se snijeg pretvara u opasni led zbog čega bi kao i u Hrvatskoj u Gorskom kotaru prije nekoliko godina mogla stradati stabla. Osim toga, u Madridu su otkazani svi letovi, a mnogi se nisu mogli vratiti svojim kućama. Španjolce se i dalje poziva na oprez jer bi temperature mogle pasti i do minus 10.

I u Hrvatskoj osjećamo posljedice Filomene čiji hladan zrak polako sipi u Hrvatsku. Kao što smo već pisali, temperature će biti sve niže kako idemo prema kraju tjedna. Oluja se preko Sredozemlja preselila na istok Balkana i Hrvatska bi to mogla osjetiti.

Zbog svega toga na snazi su upozorenja DHMZ-a koji mogli građane da se čuvaju jer niske temperature doista mogu biti opasne po život, baš kao i one ljetne vrućine.

“Budite na oprezu zbog niskih temperatura koje se očekuju. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika”, javljaju iz DHMZ-a.

Izvor: Dnevno.hr

Foto: Youtube

NAJČITANIJE