16.9 C
Poreč
Petak, 7 svibnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOU športskoj dvorani OŠ Marija i Lina u Umagu cijepilo se 450...

U športskoj dvorani OŠ Marija i Lina u Umagu cijepilo se 450 građana Umaga, Novigrada i Buja protiv COVID-19

Cijepljenje građana Istre protiv COVID -19 nastavljeno je protekle subote u športskim dvoranama Pazina, Pule, Rovinja, Poreča i Umaga.

Umaška ispostava Istarskih domova zdravlja i umaška ispostava NZHMIŽ protekle subote organizirali su u športskoj dvorani OŠ Marija i Lina cijepljenje stanovnika Umaga , Novigrada i Buja protiv COVID-19.

Organizirali smo u dvorani tri mjesta za cijepljenje, rekao nam je voditelj Doma zdravlja Umag dr. Daniel Ferlin. Nakon obavljenih «administrativnih» procedura ulaska na cijepljenje, građani su cijepljeni i dobili su poziv za drugi krug cijepljena koje će se obaviti
tijekom mjeseca svibnja. Pri cijepljenju koje su obavljali liječnici i medicinske sestre u dvorani umaške OŠ «asistirali» su djelatnici Crvenog križa Bujštine, volonteri i u pričuvi članovi djelatnici HMP Umag.

U Umagu su građani mogli birati cijepljene s Pfeizer cjepivom, koje se najviše tražilo te s cjepivom Moderna i AstraZeneca. Osim cijepljena u sportskoj dvorani umaške OŠ cijepljenje protiv COVID- 19 obavljeno je protekle subote i u ambulantama u Novigradu.

Od 1. svibnja u Istri se očekuje «dolazak» veće količine cjepiva pa će cijepljenje stanovnika Istre biti intenzivnije. (iV)

NAJČITANIJE