Ugledna doktorica Alma Demirović natjerala ” sveznajući ” Faktograf da demantira samog sebe

Liječnica Alma Demirović i predsjednica HURA (Hrvatske udruge roditelja aktivista), bila je jedna od mnogih govornika na prosvjedu “Festival slobode” koji je 18. rujna 2021.g. održan u Zagrebu. Ugledna liječnica je putem odvjetnika Joška Biliškova zatražila od portala Faktograf ispravak članka  “Festival slobode je antivakserska propaganda”. Članak je objavljen 21. rujna 2021. g. i potpisuje ga Petar Vidov, glavni urednik portala. Tekst traženog ispravka doktorice Demirović prenosimo u cijelosti:

Dana 21. rujna 2021. godine, na Vašem cijenjenom mediju – portalu www.faktograf.hr , Faktograf, naslova „Festival slobode je antivakserska propaganda”, podnaslova “Svrha “Festivala slobode” je promoviranje laži o cjepivima, kojima antivakseri na uvjerljivosti pokušavaju dodati referiranjem na neutemeljene teorije zavjere”, objavljen je članak u kojem spominjete i gđu. dr. sc. Almu Demirović, za koju, bez ikakve ograde, navodite kako nije točno da antivakserski propagandisti i ostali akteri “Festivala slobode” nemaju pristup medijima. Osim što svoje mišljenje iznose pred tisućama pratitelja na društvenim mrežama, redoviti su gosti mnogobrojnih rubnih internetskih portala i sličnih medija koji ne prežu od iznošenja činjeničnih netočnosti u javni prostor, a ponekad se uspiju probiti čak i do medijskog mainstreama, kao što je bio slučaj s Almom Demirović, koju je uoči “Festivala slobode” ugostio RTL Direkt.

Ovakva pisanja u navedenom članku nisu točna i istinita.

Naime, ne odgovara istini da je gđa. dr. sc. Alma Demirović, dr. med. antivakser, da širi laži o cjepivima, da se referira na neutemeljene teorije zavjere, da je redoviti gost rubnih internetskih portala i sličnih medija koji ne prežu od iznošenja činjeničnih netočnosti u javni prostor i da se ponekad uspije probiti čak i do medijskog mainstreama, kako se to navelo u Vašem članku.

Slijedom svega navedenoga, temeljem odredbe članka 22., u svezi s člankom 40. Zakona o medijima (“Narodne novine” broj: 59/04., 84/11. i 81/13), molite se u prvom idućem izdanju Vašeg cijenjenog medija objaviti i ovaj ispravak objavljene informacije.

Evo što je doktorice Demirović izgovorila na Festivalu slobode: