21.4 C
Poreč
Srijeda, 23 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Umag: Dodijeljeno pola milijuna kuna studentskih stipendija

Umag: Dodijeljeno pola milijuna kuna studentskih stipendija

Kako je Isaac Newton rekao, to što znamo je kapljica, to što ne znamo je more. Vi ste, naši dragi studenti, karike društva koje smanjuju obujam mora, a povećavaju broj kapljica. Vi ste ti koji stvaraju budućnost i predstavljaju temelj razvoja obrazovanja u našoj zajednici, rekao je gradonačelnik Vili Bassanese na prigodnoj svečanosti potpisivanja ugovora o stipendijama umaških studenata i Grada Umaga za ovogodišnju školsku i akademsku godinu.

Po osnovi provedenog javnog natječaj za školskoj godini 2019.-2020., temeljen na izvrsnosti, postignućima u znanstvenom i stručnom području, sportu, umjetnosti i stvaralaštvu kao i po osnovi volonterskog rad (kriteriji koji je Grad Umag među prvim gradovima u Istri uveo), dodijeljene su 33 stipendije za umaška studenta.

Svjesni činjenice da je na tržištu rada sve veća potreba za deficitarnim zanimanjima, Umag je prvi u Hrvatskoj učinio iskorak te «uveo» stipendije u iznosu od 30.000 kuna za studente, hrvatske građane, neovisno o njihovom mjestu prebivališta u Republici Hrvatskoj. Studenti koji će biti obuhvaćeni tom «mjerom» po završetku studija imati će obavezu pet godina živjeti i raditi na području Umaga, a Grad će im osigurati kroz to vrijeme dodatne poticajne mjere, dodjelu stana, i drugih poticajnih mjera koje Umaga nad standardno omogućava.

Stipendija «Niki Fachin» u iznosu od 16 000 kuna, koja se dodjeljuje kandidatu koji su ostvarili najviše bodova na temelju uspjeha u obrazovanju i priznatim postignućima u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, dodijeljena je Nikolini Vidović, studentici 2 godine diplomskog studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Za stipendije studentima u ovoj godini Umag je osigurao pola milijuna kuna.  (iV)

« 1 od 6 »

NAJČITANIJE