Umag i ove godine domaćin međunarodnih nogometnih turnira „Umag Trophy

Umag-grad sporta, i ove je godine ponosni domaćin međunarodnih nogometnih turnira „Umag Trophy“, a na konferenciji za medije održanoj 9. ožujka 2022. godine, u umaškoj Gradskoj vijećnici , najavili su ih direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, CEO B4 d.o.o. Timotej Krajnc, managing director B4 d.o.o. Emir Haskić te PR manager Plave lagune Eva De Zan Prusina.

Umag Trophy smatra se jednim od najvećih turnira za mlade nogometaše u ovom dijelu Europe. Poznato natjecanje, koje ove godine obilježava sedmo izdanje, vraća se tradicionalnom ožujskom terminu. U prošlosti su se na travnjacima u Umagu već dokazali dječaci europskih velikana Benfice i milanskog Intera. Crvena zvezda i Partizan vraćaju se u Istru u ožujku ove godine, s nama će opet biti mnoge domaće momčadi, među kojima je i HNK Rijeka, a po prvi put ćemo ugostiti talijanske LR Vincenzo, Hellas Veronu te torinski Juventus.

Ovogodišnji Umag Trophy 2022 odvijat će se u tri termina, od 11. do 13. ožujka, od 18. do 20. ožujka te od 25. do 27. ožujka. Na turnirima će sudjelovat 6 kategorija (U8, U9, U10, U11, U12, U13) iz 8 zemalja, i to iz Italije, Saudijske Arabije, Bugarske, Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Turnir se odigrava na 13 nogometnih terena Sportskog centra Stella Maris i Katora. Sveukupno će u ožujku na turniru sudjelovati impresivnih 284 ekipa.

„Uvijek želimo sudionicima Umag Trophy turnira pružiti nezaboravno iskustvo i osigurati da se natjecanje odvija na najvišoj mogućoj razini. Najveće priznanje našem radu je pred registracija ekipa koje se iz godine u godinu vraćaju na turnir“ izjavio je Timotej Krajnc.

Stipe Kardum, trener u nogometnoj akademiji Rijeke i pobjednik turnira u jednom od prošlih izdanja, je o turniru Umag Trophy rekao: „Na turnir Umag Trophy dolazim već pet godina u nizu. Za mene je to jedan poseban turnir, na kojeg stvarno volim otići jer je sve dobro posluženo i super organizirano. Timotej i ekipa su uvijek otvoreni za komunikaciju i sve to je ostavilo jako dobar dojam na mene. Svaki turnir ima nešto svoje, a meni je vrlo bitno, da je turnir napravljen za djecu. Volim da na turniru klinci odigraju čim više utakmica, a tako je i na Umag Trophy, koji je za djecu poseban i iz vida smještaja, vožnje i cjelodnevnih aktivnosti.“

„Naša je kompanija okrenuta sportu i u ovo vrijeme predsezone veliku većinu turističkog prometa čine nam grupni dolasci. Radujemo se da je Umag Trophy ponovno s nama u Umagu te da vidimo da nam se turistički promet i u ovo doba predsezone vraća na neke normalnije tokove. Plava Laguna svoju je sportsku infrastrukturu razvijala usporedno sa smještajnom, našim gostima možemo ponuditi sve što im je potrebno za pripreme, kao što su osim dobrog smještaja i hrane, sjajna mjesta za treniranje i utakmice, uključujući terene sa FIFA quality pro certifikatima. Zadovoljstvo nam je jer ćemo s ovom manifestacijom u Umagu ostvariti lijepi broj noćenja i zahvaljujem organizatorima koji već tradicionalno od početka godine dovode prvo profesionalne nogometaše na pripreme, a zatim i niz ostalih sportaša. Pozdravljam ovim putem sve natjecatelje koji borave u našim objektima, želim da se kod nas dobro osjećaju i da uživaju u utakmicama pred nama“ izjavila je Eva De Zan Prusina.

Direktor TZ-a Umag Milovan Popović nadovezao se na važnu ulogu ove sportske manifestacije iz turističkog aspekta: „Nogomet kao jedan od naših najvažnijih turističkih proizvoda u periodu predsezone, od siječnja do travnja, generira preko 50.000 noćenja što nas čini predvodnicima u Hrvatskoj. Naša sportska infrastruktura, smještajni kapaciteti i uređenost destinacije doprinose globalnoj prepoznatljivosti serije nogometnih turnira za mlađe uzraste – Umag Trophy. U prilog tome govore klubovi iz svjetskog vrha koji se iz godine u godinu vraćaju na naše turnire i šire glas o Umagu kao idealnoj destinaciji za zimske nogometne pripreme.„

Umag Trophy već predstavlja tradicionalni nogometni turnir koji iz godine u godinu ugošćava sve veći broj sudionika, a Umagu kao gradu sporta daje opetovano priznanje nositelja ove zaslužene titule.

Izvor i foto: Umag.hr