16.5 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Umag «proizvodi» 3D vizire za umaške liječnike

Umag «proizvodi» 3D vizire za umaške liječnike

U sklopu akcije hrvatskih studenata koji su se s 3D printerima uključili u aktivnu borbu protiv koronavirusa, i Grad Umag se uključio u akciju te je u gradskoj vijećnici pokrenuta «proizvodnju» zaštitnih vizira za umaške zdravstvene djelatnike uz suradnju mladog sugrađana Janija Štefaneka, učenika trećeg razreda klasične gimnazije Pazin i njegove majke Sonje Poropat Štefanek.

Mladi Umagež, Jani Štefanek, aktivni je volonter umaške organizacije  Crvenog križa i dugogodišnji volonter Fešte Moela  a svoje znanje odlučio je podijeliti sa zajednicom nakon što je kod kuće samostalno izradio svoj prvi 3D zaštitni vizir .Pomogao je Umagu staviti u pogon dva 3D printera u vlasništvu umaških osnovnih škola, pa su Grad  Umag i Štefanek pokrenuli izradu 3D vizira.

Zahvaljujem se gospođi Sonji Poropat Štefanek i njezinom sinu Janiju, jer ono što rade nadilazi granice očekivanja i može se opisati kao velika dobrota, rekao je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese nakon prvih proizvedenih 3D vizira izrazivši svoje oduševljenje da će Umag sam izrađivati potrebne vizire koji su namijenjeni zdravstvenom osoblju u Umagu i onima koji svakodnevno skrbe o  našem zdravlju, naglasio je Bassanese.  (iV)

NAJČITANIJE