15.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Umag ulazi u 2020. s ostvarenih 2.7 milijuna noćenja

Umag ulazi u 2020. s ostvarenih 2.7 milijuna noćenja

Odbrojavanje odlaska dvijedevetnaeste godine tek je počelo no poslovni turistički rezultati Umaga su izvjesni.

Za jedanaest mjeseci godine koja je na odlasku, u Umagu je ostvaren dolazak 499.005 gostiju koji su ostvarili u smještajnim objektima Umaga 2.7 milijuna noćenja, 1% više nego prošle godine, naglasio je u druženju s novinarima direktor TZ Umag Milovan Popović, najavivši da bi s 31.prosincem godine na odlasku u ovogodišnji turistički promet Umaga mogao biti upisano 504.000 dolazaka gostiju.

U razdoblju 2015.-2019. godina u Umagu je zabilježen rast noćenja gostiju za 25%, usprkos činjenici da Umag, kako je naglasio Popović, ima premalo hotelskog smještaja. U privatnom smještaju Umag raspolaže s 15.000 postelja koje su ove godine bile 4% više popunjene i puno pomažu u postizanju boljih turističkih rezultata.

Kada je u pitanju struktura gostiju koji dolaze na odmor u Umag, ona se godinama ne mijenja. Gosti iz susjedne Slovenije, koji na prostoru Umaga imaju puno objekata u vlasništvu, ostvare najviše, 27% dolazaka, gosti iz Njemačke 20%, Austrije 14%, Italije 11% dolazaka.

Pad dolaska ove godine u Umag, s minusom od 24% bilježe gosti iz Nizozemske.

Za iduću 2020. godinu Popović je najavio realizaciju produženja turističke sezone kojoj će pridonijeti i brojne manifestacije koje se održavaju na prostoru Umaga poput umaškog teniskog ATP-a, koji je dobio prošlog utorka Zlatnu kunu u domeni sport značajnu za tenis ali i za turističku promociju Umaga i Hrvatske. (iV)

 

NAJČITANIJE