25.5 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA „Umagični blagdani“ na novom trgu nudit će još bolju atmosferu i pregršt...

„Umagični blagdani“ na novom trgu nudit će još bolju atmosferu i pregršt vrhunskih izvođača

Deseto izdanje tradicionalne umaške božićne manifestacije „Umagični blagdani-Natale Umagico“ ove će godine nuditi još bolju atmosferu te svojim sugrađanima na novom Trgu 1. svibnja od 19. prosinca 2019. godine, pa sve do 01. siječnja 2020. godine, svaki dan nuditi pregršt vrhunskih izvođača koji će zasigurno zadovoljiti sve ukuse naših sugrađana, stoji u priopćenju.

Umagične će kućice svakim danom trajanja Umagičnih blagdana svoja vrata otvarati od 11:00 sati ujutro te posjetitelje zagrijavati tijekom cijeloga dana za večer koja će svaki dan predstavljati vrijeme izvanrednih koncerata raznih izvođača. Večernji će program manifestacije otvoriti popularna grupa „Vigor“ 19. prosinca, a već petak predstavlja doista poseban dan, kad će Umagična dvorana ugostiti dvije dive božanstvenih glasova, Martinu Tomčić Moskaljov i Ivanu Husar Mlinac, koje će, uz orkestar sastavljen od polaznika njihove Husar&Tomčić glazbene škole, ponuditi božićni koncert za pamćenje. Pri izlasku na Umagični trg neće biti predaha, jer će se domaća grupa „The Molly“ nadovezati na „začetu“ večer te nastaviti sa stilom zabavljajući naše sugrađane uz već uhodanu ukusnu gastro ponudu. 

Kako je blagdansko doba ipak najčarobnije u glavicama naših najmlađih sugrađana, za njih je u subotu 21. prosinca na Umagičnom trgu priređena predstava „Djed Božićnjak u Istri“, nakon koje će pozornicu preuzeti uvijek energični Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići. Iste će večeri, od 18:00 sati u Umagičnoj dvorani Udruga „Gaia“ pripremiti „Božićni show“ pun iznenađenja, nakon kojeg će Umagični trg napuniti vrhunski glas i stas Damira Kedže.

Nedjelja je pak rezervirana za čaroliju baleta, jer na scenu stupaju polaznice Baletnog centra „Carlotta Grisi“ i gosti, a koji će, pod vodstvom Nicolaea Vasca, otplesati dobro poznatog „Orašara“. Slijedi večernji koncert zagrebačke grupe „Christmas Trio“ koji će stopiti zvukove gitare, flaute i violine te publici pokloniti koncert najpoznatijih božićnih pjesama. U ponedjeljak nam na Umagični trg dolazi uvijek dobro raspoloženi „Mauro Staraj & La Banda“ u „unplugged“ verziji, a Badnjak u Umagu nosi već tradicionalno jutro posvećeno svojim sugrađanima. Tako će gradonačelnik Vili Bassanese zajedno sa svojim suradnicima dijeliti brojnim građanima bakalar, a tijekom druženja sve će prisutne zadiviti grupa „NoStress“. Ni na Badnje večer neće nedostajati glazbe, i to zahvaljujući „Tu i tamo bendu“, koji će zasigurno stvoriti veselu atmosferu.

Umagični blagdani nastavljaju 26. prosinca s energičnom Limenom glazbom ZT Buje, kao i već tradicionalnom HO HO HO run utrkom u organizaciji SRD Olimpik, koju ljubitelji zdravog i aktivnog života ni ove godine nikako ne smiju propustiti. Večer će zaokružiti Stefano Hering i Dražen Petek uz svoj šaroliki glazbeni repertoar. 

Večernji koncerti koji slijede za vikend su nezaboravni nastupi bendova The A!, atraktivnih Gelato Sisters, domaćih Pop Gunz-a  i Part Time Band-a. 

A, u Novu 2020. godinu uvest će nas naša najaktualnija, najpopularnija pjevačica koja predstavlja vrhunac zabave, a riječ je ni manje ni više, nego Maja Šuput! Na Umagičnom trgu, točno u ponoć, nebo će obasjati spektakularni vatromet kojeg se nikako ne smije propustiti, dok će atmosferu prije koncerta zagrijati energičan DJ Shurky, koji će nakon Maje i zaključiti ovu fantastičnu večer.

Prvi dan u Novoj godini predstavljat će i posljednji dan Umagičnih blagdana. Tako će uz Umagične kućice i njihovu ponudu, u 11:00 sati Umagični trg napuniti notama Gordan Gregurović, sudionik prve sezone popularne emisije „The Voice“ te maestro Zlatko Crnković, dok će tijekom koncerta svoj start na Umagičnom trgu imati biciklisti novogodišnje biciklijade u organizaciji BK Umag, kojom se Nova godina započinje u zdravom i aktivnom duhu. A, kako se kaže, kakav je prvi dan u godini, takav će biti i ostatak. 

Ovogodišnje deseto izdanje Umagičnih blagdana zasigurno neće posjetitelje ostaviti ravnodušnima, jer bogat će program nedvojbeno zadovoljiti ukuse i želje svih malih i velikih posjetitelja. Stoga, dođite te postanite i vi dio ove umaške božićne bajke!

NAJČITANIJE