25.1 C
Poreč
Nedjelja, 5 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica GRAĐANI PIŠU "Ova kazna mi je došla kao uvreda za sav moj trud"

“Ova kazna mi je došla kao uvreda za sav moj trud”

Nastavno na naš jučerašnji članak, prenosimo još jedno svjedočanstvo koje nam je stiglo putem e-maila. U ovom slučaju radi se o gospodinu (podaci poznati redakciji) koji vlastitu nekretninu koristi kao vikendicu, dakle povremeno.

Poštovani,

vlasnik sam vikendice u selu X, koju koristim vrlo rijetko i isključivo za osobne potrebe. Prilikom popunjavanja Izjave o načinu korištenja javne usluge, od 17.07.2018. godine, znajući svoje potrebe za zbrinjavanje otpada zatražio sam da mi se dodjeli spremnik od 60 litara, no moj zahtjev je odbijen i dodijeljen mi je spremnik od 120 litara (navodno po odluci).

Poznato Vam je da je u ruralnim dijelovima način življenja drukčiji od života u gradu. Sav bio razgradivi otpad odlažem u komposter i to poslije koristim kao gnojivo za vrt. Papir, plastiku i staklo brižno odvajam i odlažem u za to predviđene spremnike, metal sakupljam i predajem u reciklažno dvorište Metis Poreč. Nakon brižnog odvajanja do sada nisam imao potrebu za pražnjenjem spremnika, ako nešto i sakupim tijekom ukupno provedenih par dana mjesečno, to povezem sa sobom u Zagreb, jer se termini odvoza ne poklapaju sa moji boravkom, niti mogu kantu ostaviti vani bez nadzora, a niti odlagati to malo smeća da stoji po 2-3 tjedna u spremniku.

Mogu za sebe reći da sam van prosječno ekološki osviješten, na vikendici imam postavljene solarne kolektore za toplu vodu i solarne panele za proizvodnju električne energije, a automobil vozim na LPG (plin), stoga mi je ova kazna došla kao uvreda za sav moj trud.

Uredno plaćam račune koji mi se dostavljaju na zagrebačku adresu, stoga Vas molim da mi ako je ikako moguće zamijenite 120 litarski spremnik za 60 litarski, a ovu kaznu poništite. Kao dokaz o kratkom boravku u navedenoj vikendici, u dodatku Vam prilažem sliku zadnjih računa za struju i vodu, a do ožujka nemam namjeru niti dolaziti.

Unaprijed hvala i lijepi pozdrav

(Fotografija: isječak iz Ekološkog vjesnika – Usluga Poreč, porestina.info)

 

 

NAJČITANIJE