22.2 C
Poreč
Subota, 6 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Uspješno privedeni kraju 114. Dani grožđa

Uspješno privedeni kraju 114. Dani grožđa

„Mazimo tradiciju“ bio je slogan 114. Dani grožđa na kojima je tradicija imala važnu ulogu. No, bilo je i mnogo prostora za novosti, koje iz godine u godinu oduševljavalju posjetitelje jedne od najstarijih manifestacija u Istri.

Događaj koji je završio 15.rujna 2019. u Bujama, još jednom je pružao šarenilo programa. Najviše su profitirali ljubitelji sporta, zbog cijelog niza raznih natjecanja, koji je uključivalo više od 1.000 sudionika.

Grožđa nije falilo, kao što nije falilo ni enogastronomije koja je bila sve prisutna, tijekom sva tri dana manifestacije. Uz klasičnu ponudu na štandovima i ugostiteljskim objektima, ukusno je bilo i na Trgu Slobode, uz neizostavni gljivarski kotlić, te razne zakuske, u sklopu vinske šetnje koja je uključivala obilazak šest malih tradicionalnih vinskih podruma i jedne veće modernije vinarije.

Što se tiče glazbenog dijela, on je polučio veliki uspjeh uz cijeli niz koncerata, među kojima su se posebno istakli klapa Šufit i Barcelona Balkan Gipsy Orchestra, koji su doveli izuzetno veliki broj posjetitelja u središte Buja. No, nisu ni drugi bendovi ostali nezamijećeni. Nastupili su Tri Hring Scarcia Petek, Vruja, Marko Rudelič i Zona B, Febra, Powlean, Filarmonica di Trieste, limena glazba Zajednice Talijana Buje, Elio Pisak i Grupa Platana.

Posljednjeg dana manifestacije, nakon sportskog djela u popodnevnim satima održana je humanitarna akcija uz Krostatu od 2019 bobica gdje je prikupljeno 5650 kn. Uslijedi je koncert zbora „Monte peralba“ iz San Donna di Piave.

Toga dana, neizostavna je bila i Velika tombola koja ove godine je imala izuzetno veliki fond u vrijednosti 41.500 kn i  na kojemu glavna nagrada, tj. Tombola u vrijednosti 30.000 kn pripala je Heidi Branković iz Umaga, dok je  Činkvinu od 7.500 kn osvojila Vigini Suzana iz Grožnjana, Kvaternu u visini 2.500 kn pobjedila je Kušće Anna Maria iz Momjana i Tombolin od 1.500 kn Urška Krebel iz Novigrada.

Nakon nagradne igre, uslijedila je zabava do kasnih večernjih sati, čime je privedeno kraju još jedno vrlo uspješno izdanje Dana grožđa koje se slavi od davne 1905.

Izvor: nasabujstina.hr

Slika govori tisuću rijeći, zato kako je zabava zapravo izgledala pogledajte u našoj galeriji slika:

NAJČITANIJE