15.5 C
Poreč
Srijeda, 8 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Vakula objavio novu prognozu - evo kako će biti u Istri

Vakula objavio novu prognozu – evo kako će biti u Istri

Cijelog tjedna meteorolozi najavljuju snijeg u gorju početkom sljedećeg tjedna. Svoju prognozu je objavio i Vakula. Pa da vidimo što nas očekuje u Istri.

Vakula najavljuje najprije južinu, jugozapadnjak i kišu. Bura na Jadranu očekuje se samo u subotu, ali od slijedećeg tjedna dugotrajnije.

Od utorka vjerojatno prestaje i iznadprosječna toplina, a tada raste vjerojatnost za prave zimske uvjete.

Još vjetrovitije u gorju i na sjevernom Jadranu, uz more umjereno valovito i valovito. Ponegdje se očekuje i obilnija kiša, u obliku pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka u gorju će biti uglavnom od 7 do 12°C, a u unutrašnjosti Istre i uz more ujutro 11 do 15°C, poslijepodne 15 do 18°C.

Zimski uvjeti mogući od utorka

“I u petak će još biti iznadprosječno toplo, uz jugozapadnjak, a tijekom vikenda u većini unutrašnjosti primjerenije dobu godine, posebice u nedjelju ujutro, kada je ponegdje moguć slab mraz. Zahladnjenje će se osjećati već tijekom subote, kada u višem gorju mogu zalepršati snježne pahulje, a večer će biti najhladniji dio dana. Povremena kiša vjerojatno će biti najčešća u petak. U ponedjeljak ponovno toplije, ali samo nakratko. Već od utorka slijedi višednevno hladnije razdoblje, uz povremeni snijeg u gorju, a uz kišu vjerojatno i u nekim nizinama.

Na Jadranu još promjenljivije, toplije i vjetrovitije – u petak još uz većinom jugozapadnjak, u većinom suhu subotu prolazno bura, a od ponovno oblačnije i kišovitije nedjelje – jugo, koje će opet biti jako, gdjekad i olujno. Od utorka vjerojatno podjednaka bura, uz koju će se i temperatura zraka sniziti na za doba godine primjerenije vrijednosti, što se za ove do tada ne može reći”, dodaje Vakula u prognozi za HRT.

NAJČITANIJE