16.5 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO VIDEO jučerašnjeg nasilja i napetosti u kvartu Aurora u Torinu

VIDEO jučerašnjeg nasilja i napetosti u kvartu Aurora u Torinu

Dvojica razbojnika otrgnuli su ogrlicu starici, ali policija promptno reagira te hapsi i odvodi  razbojnike. Ali osamdeset anarhista, iz okupirane kuće u ulici Corso Giulio Cesare 45, spušta se na ulicu kako bi oslobodili dvojicu razbojnika i situacija postaje užarena.

Snimljen je žestok sukob policije i anarhista, policijski agenti koji privode neke anarhiste i izudarani policajci koji leže na podu. Anarhisti su neko vrijeme  okupirali ulicu i poticali stanovnike na pobunu.

Dvojica razbojnika privedena su u policijsku postaju i pod istražnim su postupkom. Gradski kvart je pod nadzor snaga javnog reda koje su privele devet osoba. Iz neslužbenih izvora saznaje se da je sedam policajaca ozlijeđeno, ozljede su im nanijeli protivnici, osobe koje pripadaju romskoj etničkoj zajednici i sjevernoafrički emigranti, koji su pokušali blokirati uhićenje počinitelja razbojništva nad starijom osobom. U međuvremenu, šestorici uhićenih, dvoje za pljačku i četvero za pružanje otpora i nanošenja ozljeda policijskim službenicima, pridružile su se još tri osobe koje je DIGOS prijavio zbog nasilja i pružanja otpora.

“Torino je bomba koja upravo eksplodira u inertnim rukama gradonačelnika i ministra”, kaže Augusta Montaruli, zastupnica stranke FDI-ja (Fratelli d’ Italia), komentirajući napetosti koje su se dogodile u glavnom gradu Pijemonta . “Netko – nastavlja – pokušava nelegitimno kontrolirati teritorij kako bi omogućio ilegalnu trgovinu.” Pokušavajući provesti mjere zaštite od koronavirusa u kvartu Aurora, gdje se već danima prijavljuju neopravdana i nedozvoljena okupljanja imigranata, policajci su već bili napadnuti. ”Neprihvatljiv je linč anarhista kojemu smo danas bili svjedoci. ” Zaključila je zastupnica Montaruli,  prenosi Il Tempo

Video: Il Tempo

NAJČITANIJE