20.5 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO (VIDEO)''Zeleni odred'' već godinama upozoravao na devastaciju šuma i bezakonje - Iz...

(VIDEO)”Zeleni odred” već godinama upozoravao na devastaciju šuma i bezakonje – Iz HŠ bi poručili da rade po pravilima struke!

Autor: Krešimir Butković

Za koliko smo spremni prodati Hrvatsku? To pitanje si ponavljam od ’91. kad su se kalašnjikovi Teritorijalne obrane prodavali za 1.200 maraka, te kad su novopečeni tajkuni kupovali tvornice za marku, a prodavali strojeve iz tih tvornica za milijune maraka u Italiju, Njemačku, Mađarsku…

S gorčinom se sjetim i preprodavača nafte, ratnih profitera koji su zarađivali na preprodaji donirane robe pa sve do prodavanja i predavanja u ”dobre ruke” preostalih hrvatskih tvrtki koje su nekim slučajem preživjele ”privatizaciju” i ”pretvorbu”. Svima njima je, uz fiktivne račune, Hrvatska bila u srcima, a ”kušin stina”. Skidanje ”zelenog kadra” iz Hrvatskih šuma kao političkog odstranjivanja desnog nekrotičnog tkiva čiji vrh piramide bode Ministarstvo poljoprivrede, a metastazira na brojne državne institucije i tvrtke, nisu začudile nikog.

Društvena vertikala pod imenom ”Zeleni odred” već godinama upozorava na dobro uigranu mafiju koja devastira hrvatske šume pod izgovorom da sve rade po pravilima struke. I tako već pedeset godina. Stvarajući vlastita pravila složili su Zakon o šumama kojim su uspjeli zamračiti i do dvije milijarde eura. Ako je takva situacija u Hrvatskim šumama, Bog zna koliko je ”domoljublje” u ostalim javnim tvrtkama i resorima?

Pišemo o samodostatnosti, a s druge strane veliki Hrvati uništavaju poljoprivredu i hrvatska materijalna dobra. Sklanjanje s političke scene ”ljubitelja” alternativne energije, samo je pušten vjetar koji je zaljuljao vjetrenjaču i odmaknuo pozornost s daleko većeg kriminala o kojem svjedoči prijava ”Zelenog odreda” DORH-u na 400 stranica, a ima toga i još!

Po principu ”al’ to nije sve!” čeka se ”zvižduk” s ogoljene Hrvatske koji će pomalo otkrivati lanac mita, korupcije i destrukcije. Samo, što u Hrvatskoj može odležati tek pivo. Dvije milijarde zamračenih eura nisu sitniš za automat s kavom. Taj novac negdje mora ostaviti trag. Barem na luksuznom životu odgovornih stručnjaka za upravljanjem šuma. Da institucije rade svoj posao, tada bi zadnji uhićeni igrač s klupe postao prvi s kojim bi se pokrenuo domino efekt uhićenja.

Opet, pravda ovisi o potrebama onih koji ju doziraju i provode za viši interes ”žetve” koja daje ”nevidljiv” urod na zamračenim domoljubnim fondovima. Ukoliko se ne raskrinka uvozni lobi koji nas je devastirao i uništio samodostatnost, ukoliko DORH ne pokrene širu istragu, onda slobodno možemo govoriti o veleizdaji Hrvatske. I nama su dolazila svjedočanstva o tome kako se sijeku šume. Oboljelo stablo ruši se tako da pokupi za sobom ono zdravo.

”Slučajno” ili ”nije moglo drugačije”. Stablo po stablo – ćelava Hrvatska. Dokaza je dovoljno da krenu masovna uhićenja. ”Struka” je odabrala plan, sad neka i odgovara za njega. DORH, USKOK, mali Ivica, tko već, trebaju i moraju istražiti stablo po stablo, kilometar po kilometar, litru po litru goriva, kubik po kubik pijeska koje su zamračili ljubitelji alternativne energije pogonjene eurima.

Oni su sebi stvorili alternativu. Mi, građani Hrvatske, nemamo ni jedan drugi izbor.            Izvor: SEEbiz.eu

Zeleni odred o prekomjernoj sječi šuma

Foto: ZG – magazin

 

NAJČITANIJE