20.4 C
Poreč
Petak, 25 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Vižinada otkazuje manifestacije Slatka Istra i Sv. Marija Vela

Vižinada otkazuje manifestacije Slatka Istra i Sv. Marija Vela

Iz Vižinade obavještavaju da zbog epidemiološke situacije otkazuju manifestacije Slatka Istra i Sv. Marija Vela.

Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Vižinada na svojoj 7. sjednici održanoj 6. kolovoza donijelo je odluku o otkazivanju ovogodišnje manifestacija Slatka Istra i Sveta Marija Vela, a sve u cilju smanjenja mogućnosti pojave zaraze i širenja COVID-19 virusa.

“Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz COVID-19 bolest u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, i sukladno odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije.

Na ovakvim događajima dolazi do okupljanja većeg broja posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance i otežava provođenje protuepidemijskih mjera.

Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje koronavirusa što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji. Zbog svega navedenog ocijenjeno je da se ovogodišnja Slatka Istra i Sveta Marija Vela otkazuju”, stoji u priopćenju organizatora.

Izvor: Istain.hr

Foto: Istra.hr

NAJČITANIJE